Καιρός

Πρόγνωση καιρού – Χιόνια το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού – Χιόνια το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Έτσι θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σε ανάρτηση του στο Facebook γιατί, όπως εξηγεί, αναμένεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βορειοδυτικά, ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

«Μετεο – έκπληξη! Αντί για βροχή, ασθενείς χιονοπτώσεις δείχνουν ξαφνικά τα πρωινά στοιχεία στα βορειοδυτικά το Σαββατοκύριακο ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο», αναφέρει αρχικά στη διαδικτυακή του τοποθέτηση.

«Η μικρή μετατόπιση του χαμηλού της Ιταλίας ανατολικότερα ίσως καταφέρει να δώσει το πρώτο πασπάλισμα χιονιού της σεζόν ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας (650 – 700μέτρα) και κατιτίς παραπάνω στα υπόλοιπα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή! Λεπτομέρειες στο 15λεπτο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3. Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός το Σάββατο

Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στο Αιγαίο έως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός την Κυριακή

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση στη Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments