Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νοσηλεύεται από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το » αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του , ο οποίος νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με . Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά. 

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά» αναφέρει χαρακτηριστικά το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Μάλιστα, αναμένεται να πάριε εξιτήριο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxtimes.gr, η πορεία της υγείας του δείχνει να εξελίσσεται ιδιαίτερα ομαλά και, αν όλα συνεχίσουν όπως σήμερα, ίσως την Παρασκευή να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να συνεχίσει τη διαδικασία της ανάρρωσης στην οικία του, καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

«Με τη βοήθεια του Θεού και με τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μπορούσε πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιστρέψει στην κατοικία του και μετά την αναμενόμενη καραντίνα και ξεκούραση, να γυρίσει στα καθήκοντά του», είπε άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο στον «Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα.

Αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), για προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας (82 ετών). Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και ο επίσης θετικός στον κορωνοϊό, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Την θεραπεία και των δύο ανέλαβε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε τεθεί σε καραντίνα, προληπτικά στις 11 Νοεμβρίου, αφού συνοδικοί ιεράρχες που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί στον ιό. Ήταν αρνητικός τόσο στα rapid, όσο και στα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και στο τεστ που έκανε πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, διαγνώσθηκε θετικός το βράδυ της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε. Γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαίο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments