Πολιτική

Ζαχαριάδης για κινητοποιήσεις: «Ναι στη συμβολική διαμαρτυρία, όχι σε διαδικασίες που προκαλούν υπερμετάδοση»

Ζαχαριάδης για κινητοποιήσεις: «Ναι στη συμβολική διαμαρτυρία, όχι σε διαδικασίες που προκαλούν υπερμετάδοση»
Ζαχαριάδης για κινητοποιήσεις: Στη σημερινή απεργία των σωματείων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «κανείς δε διαδηλώνει για να υπονομεύσει την υγεία του διπλανού του».

Την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις ασφαλιστικές εισφορές ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζει όσα ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής. Τι τονίζει για τη σημερινή απεργία και τι για τη διαχείριση της πανδημίας;

“Η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφανεί και από τις προηγούμενες μέρες. Λέμε ναι στη συμβολική διαμαρτυρία, όχι σε διαδικασίες που μπορούν να προκαλέσουν υπερσυνοστισμό και και υπερμετάδοση. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημάνει κοινωνική αφωνία μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Τα αιτήματα των σωματείων που διάβασα στην πλειοψηφία τους είναι αιτήματα που βάζουν μπροστά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία από τον κορωνοϊό” σημείωσε μιλώντας στο Open TV.

Παράλληλα τόνισε ότι “κανείς δε διαμαρτύρεται, απεργεί, διαδηλώνει για να υπονομεύσει την υγειά του διπλανού του”.

“Αντί λοιπόν να προσπαθούν οι κυβερνητικοί κύκλοι να στοχοποιήσουν ως υπαίτιους για την πανδημία αυτούς που βάζουν αιτήματα για την καταπολέμησή της ας κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί από αυτά τα αυτονόητα αιτήματα δεν έγιναν πράξη το προηγούμενο 8μηνο” συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτώμενος στο αν ο πρωθυπουργός δεν τήρησε την καραντίνα των 14 ημερών, αφού είχε σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις που θα δοθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Οι πρωθυπουργοί, οι αρχιεπίσκοποι, οι αρχηγοί κομμάτων, οι βουλευτές, οι πολίτες, για όλους ισχύουν τα ίδια μέτρα ασφαλείας. Από εκεί και πέρα θέλω να υπογραμμίσω το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τη χρήση μάσκας και να το επικροτήσω”.

Παραμένοντας στο θέμα του κορωνοϊού ο κ. Ζαχαριάδης έκανε ειδική μνεία στην πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς με C-130 από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα αλλά και στην ασφυκτική κατάσταση των νοσοκομείων: “Αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη είναι άλλη μια απόδειξη ότι αυτή η δύσκολη κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μακάρι να αποκλιμακωθεί με την καραντίνα, φαίνεται όμως ότι η προετοιμασία που έγινε τους προηγούμενους μήνες ήταν απολύτως ελλειμματική. Μακάρι να σταματήσει αυτή η τραγωδία στη βόρεια Ελλάδα“.

Τέλος, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πέρασε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου από τη Βουλή. Ερωτώμενος το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές αποκρίθηκε: “Όχι δεν καταψηφίσαμε”  και έδωσε την εξήγησή του:

“Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος στη Βουλή. Κάθε δυνατότητα που μπορεί να δοθεί στον εργαζόμενο να έχει παραπάνω εισόδημα είναι θετική. Το θέμα είναι από που αποστερείται αυτός ο πόρος. Κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να φύγει από την κοινωνική πρόνοια και τον ΟΑΕΔ αλλά να καλυφθεί από το μαξιλάρι των 37 δις και από τις δυναμικές του προϋπολογισμού”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments