Τεχνολογία

Amazon Ελλάδα: Ο αμερικανικός κολοσσός τσεκάρει τη χώρα μας για επενδύσεις

Amazon Ελλάδα: Ο αμερικανικός κολοσσός τσεκάρει τη χώρα μας για επενδύσεις
Amazon Ελλάδα: «Σκανάρει» εδώ και καιρό τη χώρα μας για τη δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και διανομής.

Η Amazon σχεδιάζει εδώ και αρκετό καιρό να επενδύσει στην Ελλάδα. Εξάλλου, το πλάνο αυτό ήταν ήδη θέμα συζήτησης τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ στο μεσοδιάστημα φαίνεται πως έχουν διακινηθεί επανειλημμένως πληροφορίες πως η πιο γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εγκαταστάσεις logistics στη χώρα μας.

Η Amazon, ο αμερικανικός γίγαντας των marketplaces, που τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ο πέμπτος πιο δημοφιλής ιστότοπος παγκοσμίως, «σκανάρει» εδώ και καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», την περιοχή του Θριασίου για τη δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και διανομής.

Από την άλλη, η κατάσταση στην αγορά έχει μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς νέες υπηρεσίες γνωστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο όπως το «click & collect» με παραλαβή του προϊόντος από τον πελάτη ή drive-in παράδοσης στο αυτοκίνητο διαδίδονται με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς στην Ελλάδα.

Η αύξηση του e-commerce δίνει ακόμη μία ευκαιρία στη χώρα να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο logistics. Ήδη, η ζήτηση για νέα κέντρα αποθήκευσης και διανομής δίνει «ανάσα» στην αγορά ακινήτων, προσελκύοντας εγχώριους και διεθνείς παίκτες.

Την ίδια ώρα γνωστές εταιρείες των ΗΠΑ αναζητούν ελληνικό «πεδίο δράσης». Ήδη στα τέλη του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, στις 28 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο υπεγράφη μεταξύ του ίδιου και του υπουργού Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, συμφωνία συνεργασίας των δύο χωρών στο επίπεδο του τεχνολογικού τομέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments