Αθλητισμός

Ρομέν Γκροζιάν: Παίρνει εξιτήριο μετά το τρομακτικό ατύχημα

Ρομέν Γκροζιάν: Παίρνει εξιτήριο μετά το τρομακτικό ατύχημα
Ρομέν Γκροζιάν: Ο Γάλλος πιλότος της Haas θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Μπαχρέιν.

Το Μπαχρέιν δίνει πάντα αγώνες που μένουν στην ιστορία. Ωστόσο αυτή τη φορά σημαδεύτηκε από ένα συγκλονιστικό ατύχημα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρομέν Γκορζιάν έχασε τον έλεγχο της Haas και αφού χτύπησε και πάνω στον Ντάνι Κβιάτ έφυγε με μεγάλη φόρα προς τις μπαριέρες. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μονοθέσιο του Γάλλου διαλύθηκε στα δυο και αμέσως πήρε φωτιά. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα να βγει ο Γκροζιάν από το φλεγόμενο μονοθέσιο του.

Το γεγονός ότι το ριπλέι άργησε να μεταδοθεί έκανε αρκετούς να φοβηθούν για την υγεία του έμπειρου οδηγού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι οδηγοί μιλούσαν με τους μηχανικούς τους και ρωτούσαν αν ο συνάδελφος τους είναι καλά. Τελικά ο Γάλλος βγήκε από το μονοθέσιο και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως έδειξαν αυτές έχει υποστεί κάποια εγκαύματα στα χέρια, ενώ έχει σπάσει και κάποια πλευρά του.

Βγαίνει αύριο από το νοσοκομείο

Η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως ανακοινώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς και βρίσκεται εκτός κινδύνου με την ομάδα του, Haas, ν’ ανακοινώνει πως αύριο θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στην οικία του. Αξίζει να σημειωθεί το πως κατάφερε να βγει ζωντανός μετά την σφοδρή σύγκρουση. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η στολή που αντέχει για κάποια δευτερόλεπτα στη φωτιά, ενώ ο…πρωταγωνιστής ήταν το σύστημα Halo.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν το σύστημα Halo είναι αυτό που είναι τοποθετημένο μπροστά ακριβώς από τον οδηγό. Στόχος του είναι να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού σε περιπτώσεις πρόσκρουσης ή από μεγάλα αντικείμενα. Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά μπορεί να αντέξει μέχρι και και 12.000 κιλά, ενώ ζυγίζει μόλις επτά. Η τεχνολογία αυτή έγινε υποχρεωτική στα μονοθέσια της F1 από το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκροζιάν ήταν ανάμεσα στους πιλότους που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους για τη χρήση του. Τώρα δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη και αν δεν υπήρχε σήμερα δεν θα ήταν ζωντανός. Τη θέση του Γκροζιάν για το δεύτερο αγώνα του Μπαχρέιν θα πάρει ο Πιέτρο Φιτιπάλντι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments