Πολιτική

Γεννηματά ΕΛΤΑ: «Η ΝΔ ξανά σε ρόλο dealer συμφερόντων»

Γεννηματά ΕΛΤΑ: «Η ΝΔ ξανά σε ρόλο dealer συμφερόντων»
Γεννηματά ΕΛΤΑ: Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τροπολογία που συζητείται στη Βουλή για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση για το θέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κ. Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Ηλία Μπακέλλα και μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΛΤΑ, με αντικείμενο «την απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία που συζητείται στη Βουλή», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι βουλευτές Γιώργος Μουλκιώτης και Ιλχάν Αχμέτ και οι γραμματείς των Τομέων Ψηφιακής Πολιτικής και Εργασίας Νίκος Ανδρουλακάκης και Χρήστος Μέγας.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Με μια μονοκονδυλιά η Κυβέρνηση καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, με δαπάνες του Δημοσίου. Προφανώς έχουν βρει τον ιδιώτη και επιχειρούν να δημιουργήσουν ολιγοπώλιο σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ σε ρόλο dealer συμφερόντων».

Εν τω μεταξύ, η κ. Γεννηματά έκανε και δήλωση για το «καυτό» θέμα των τελευταίων ημερών σε σχέση με τις καταγγελίες για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό στη Βουλή να απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ιδιαίτερα, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ρώτησα αν υπάρχει αξιόπιστο ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών, στον ΕΟΔΥ, στο υπουργείο Υγείας, ή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το διάλογο και τις απαντήσεις. Η Μαξίμου ΑΕ, αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας. Όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας.

Την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments