Πολιτική

Κικίλιας ενημέρωση: Γιατροί μεταβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα – Δείτε το μήνυμα του ΠΟΥ

Κικίλιας ενημέρωση: Γιατροί μεταβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα – Δείτε το μήνυμα του ΠΟΥ
Κικίλιας ενημέρωση: Με την συμμετοχή του Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ θα γίνει η σημερινή ενημέρωση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας για την πορεία της πανδημίας, εκτός από τον Βασίλη Κικίλια, μήνυμα θα απευθύνει και ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge.

Δείτε live την ενημέρωση:

Το μήνυμα του ΠΟΥ στην Ελλάδα

Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση. Ο κ. Κλούγκε τόνισε: «Το εμβόλιο έφτασε».

«Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Ο ρόλος μας θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού. Είτε θα δούμε τρίτο κύμα ή θα κρατήσουμε τον ιό», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη. Μάλιστα, έδωσε μία σειρά από οδηγίες που θα πρέπει να τηρούμε για να μη γίνει η διασπορά του κορονοϊού. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Να παραμένουμε στο σπίτι όταν δεν παραμένουμε καλά
  • Να αποφύγουμε το πλήθος, την στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό
  • Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός

Ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Χανς Κλούγκε, λίγες μόλις μέρες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, έστειλε ένα μήνυμα για το εμβόλιο. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη. Με αυτό του το μήνυμα ο Χανς Κλούγκε είχε μόνο έναν στόχο: Να σταματήσουν τα fake news και να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κόντρα στον κορονοϊό.

Βασίλης Κικίλιας: Γιατροί από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μεταβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα

«Στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας, η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε πως κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάποιος από κορονοϊό στην Ευρώπη. Επίκειται ένα νέο τρίτο κύμα. Ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται σοβαρά να επαναφέρουν το lockdown και αυτό πρέπει να μας φέρει σε περίσκεψη για τη στάση μας στην προστασία των συμπολιτών μας. Στη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση όσον αφορά τον κορονοϊό, γίναμε μάρτυρες μιας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων» ανέφερε ο υπουργός.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε τα ονόματα των γιατρών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα μεταβούν στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν το ΕΣΥ. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον ιδιωτικό τομέα και τους πάνω από είκοσι ιδιώτες γιατρούς που θα βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Στην συνέχεια μίλησε για το εμβόλιο και τα αισιόδοξα νέα που έρχονται από την Ευρώπη και την Αμερική, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Ελλάδας να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109655, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4949 (4.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29023 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1055 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments