Ελλάδα

Κομμώτριες στο σπίτι: Αδιαφορούν για το lockdown και ζητούν κατ’ οίκον περιποίηση [pic]

Κομμώτριες στο σπίτι: Αδιαφορούν για το lockdown και ζητούν κατ’ οίκον περιποίηση [pic]
Κομμώτριες στο σπίτι: Παρά τις απαγορεύσεις, αναζητούν «παράνομο» κούρεμα και χτένισμα.

Ο μήνας άλλαξε και το lockdown δεν έληξε παρότι οι αρχικές υποσχέσεις μίλησαν για λήξη της καραντίνας στις 30 Νοεμβρίου και αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων το επόμενο χρονικό διάστημα. Η αγορά όμως, παραμένει κλειστή και αυτό σημαίνει πως και τα κομμωτήρια είναι εκτός λειτουργίας.

Και εφόσον η άρση του lockdown παραμένει αμφιλεγόμενη, πολλοί και πολλές οδηγούνται στο να ψάχνουν απεγνωσμένα κομμωτές και κομμώτριες κατ’ οίκον. Έτσι, ζητούνται κομμώτριες και… βρίσκονται, παρά το γεγονός ότι κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι δεν σταθεροποιούνται.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας κ. Παύλος Κολοβός, μιλώντας στο grtimes αναφέρει ότι οι καταγγελίες είναι καθημερινές, την ώρα που και ο ίδιος, είχε μιλήσει στο παρελθόν, για τη μάστιγα της μαύρης εργασίας, αλλά και τις επικίνδυνες, για τη δημόσια υγεία, διαστάσεις που λαμβάνει εν όψει πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί θεώρησαν καλή ιδέα να αναζητήσουν «παράνομο» κούρεμα και χτένισμα, μέσω σχετικών σελίδων στα social media με χιλιάδες μέλη, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις, αν και τα ονόματα των χρηστών είναι ορατά στα μέλη της ιστοσελίδας, και αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αλλά και τη ρητή απαγόρευση που ισχύει.

Όπως φαίνεται και στις παραπάνω δημοσιεύσεις, ζητείται κομμώτρια και μάλιστα οικονομική για επίσκεψη κατ’ οίκον ενώ χρήστες των social media και μέλη της σελίδας, σπεύδουν να προτείνουν γνωστές σε αυτούς κομμώτριες «ταγκάροντας» τα ονόματά τους, με την ανταπόκριση και τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος. Όντας ευγενική η… πελάτισσα, ευχαριστεί για τις προτάσεις των υπόλοιπων χρηστών, έχοντας πλέον μία γκάμα κομμωτών και κομμωτριών από την οποία μπορεί να επιλέξει.

Αμέτρητες οι καταγγελίες για «μαύρη εργασία»

«Κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι το Ίντερνετ είναι γεμάτο! Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κομμωτήρια που βρίσκονται σε ορόφους στην πόλη λειτουργούν! Όλα τα κομμωτήρια του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι σε όροφο. Φυσικά, είχα και καταγγελίες. Τι να κάνω; Δε μπορώ να γίνω αστυνόμος! Είναι ανόητοι αυτοί που τους καλούν ή αυτοί που πάνε… Πού ξέρεις τον άλλον και τον καλείς στο σπίτι;! Κυρίως φταίει ο πελάτης. Βλέπω τη δική μου πελατεία. Καμία και κανένας πελάτης δεν μου είπε να ανοίξω το μαγαζί παράνομα για να τον κουρέψω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κολοβός.

Όσο για το αν  έχει απευθυνθεί στην αστυνομία, το έχει κάνει πολλές φορές και η μόνη λύση η οποία προτείνεται είναι η προσπάθεια παγίδευσης των παράνομων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ίδιος όμως εκτιμά ότι το κράτος είναι πολύ «χαλαρό», παρά το γεγονός ότι πρώτον, έχει στηθεί μία μεγάλη παραοικονομία και δεύτερον, ότι οι κομμωτές και οι κομμώτριες που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι αποτελούν μία υγειονομική βόμβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments