Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετοι λογαριασμοί: Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετοι λογαριασμοί: Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετοι λογαριασμοί: Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες δεσμεύσεις λογαριασμών από τις τράπεζες, λένε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερώτηση για το ζήτημα των ακατάσχετων λογαριασμών φέρνουν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ακατάσχετους λογαριασμούς «που έχουν πάψει με ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να είναι ουσιαστικά ακατάσχετοι», μιλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης σε δελτίο Τύπου για την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσμα των άστοχων επιλογών της Κυβέρνησης κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας επιτείνεται επικίνδυνα, λόγω των παράνομων δεσμεύσεων λογαριασμών από τις τράπεζες. Παρά το γεγονός ότι, η νομοθεσία απαγορεύει τις ασύδοτες και άνευ ορίων κατασχέσεις, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τέτοιου είδους πρακτικές λαμβάνουν χώρα από πλευράς των τραπεζικών ιδρυμάτων για οφειλές κυρίως προς το Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Οι παράνομες δεσμεύσεις ακατάσχετων λογαριασμών, ιδίως μέσα στην περίοδο της πανδημίας αποκαλύπτουν τον αντικοινωνικό χαρακτήρα των πολιτικών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Μετά τη σκανδαλώδη στήριξη των τραπεζών, επέτρεψαν τη διοχέτευση κεφαλαιακών πόρων σχεδόν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματικούς ομίλους, τη θεσμοθέτηση του νέου Πτωχευτικού Δικαίου που δίνει τη δυνατότητα άλωσης των περιουσιών των πολιτών, τώρα πλέον κατάσχονται παρανόμως ακόμη και οι οικονομίες συμπολιτών μας»

Τι αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που κατέθεσαν

Στην ερώτηση εκφράζεται και η επιπρόσθετη ανησυχία σε συνάρτηση με τα μέτρα στήριξης για την πανδημική κρίση: «Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Προβλέπεται δε ότι, η αποζημίωση αυτή είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή». Άρα, τίθεται το επιμέρους ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών:

«Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί ούτως ώστε οι οφειλέτες του Δημοσίου να προστατευτούν έναντι των καταχρηστικών ενεργειών των πιστωτικών ιδρυμάτων ως προς τη δέσμευση λογαριασμών που διατηρούν σε αυτά και που είναι είτε ακατάσχετοι είτε περιλαμβάνουν ποσά ακατάσχετα;».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ερώτηση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments