Διεθνή

Τουρκική NAVTEX: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Κρήτης

Τουρκική NAVTEX: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Κρήτης
Τουρκική NAVTEX: Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα.

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία, η οποία προχώρησε στην έκδοση νέας NAVTEX, αυτή τη φορά δεσμεύοντας περιοχή ανοιχτά της Κρήτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οδηγία προς τους ναυτιλλομένους, που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Αττάλειας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρρά τη Δευτέρα νοτιανατολικά της Κρήτης.

Η NAVTEX:

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη NAVTEX εκδόθηκε και την Παρασκευή, για ασκήσεις σε περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Ο σταθμός της Αττάλειας γνωστοποίησε χθες, Παρασκευή, πως θα γίνει άσκηση με πραγματικά πυρά από τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου μέχρι τις 7:00 του πρωινού της 10ης Δεκεμβρίου. Οι συντεταγμένες που ανακοινώθηκαν με την NAVTEX τοποθετούν την άσκηση στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Η NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1507/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 04-12-2020 11:29)

TURNHOS N/W : 1507/20 MEDITERRANEAN SEA 1. FIRING EXERCISE, FROM 090500Z DEC 20 TO 100700Z DEC 20 IN AREA BOUNDED BY; 36 50.00 N – 028 22.00 E 36 50.00 N – 029 08.00 E 36 08.00 N – 029 11.00 E 36 08.00 N – 028 24.00 E CAUTION ADVISED. 2. CANCEL THIS MESSAGE 100800Z DEC 20.

Η έκδοσής της έγινε λίγη ώρα μετά δηλαδή τη δήλωση του Σαρλ Μισέλ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην συμπεριφορά της Άγκυρας. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Τουρκία πρέπει να σταματήσει, τόνισε σε αυστηρό ύφος», δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα υπογράμμισε: «Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής. Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση».

 “Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος”

«Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος και τους έχει βάλει όλους απέναντι στην Ευρώπη και όχι μόνο», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας παράλληλα πως «θα υπάρξουν συνέπειες». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες αλλά και μεσοπρόθεσμες γιατί θα οδηγήσουν σε συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την Άγκυρα.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να δούμε αυτή τη διαδικασία λίγο πιο ευρυγώνια, γιατί θα έχει βάθος χρόνου» είπε ο κ. Σχοινάς, αναφερόμενος στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments