Πολιτική

Νίκος Ηλιόπουλος: «Το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για την μη ενίσχυση του ΕΣΥ»

Νίκος Ηλιόπουλος: «Το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για την μη ενίσχυση του ΕΣΥ»
Νίκος Ηλιόπουλος: Ευθύνες στην κυβέρνηση απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παραμένει πρωτεύον ζήτημα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Ασφαλείας, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο ερχομός του εμβολίου είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι από την κυβέρνηση για να μην ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτει ότι «όπως υποστηρίζουν όλοι οι επιστήμονες, μέχρι να δημιουργήσουμε αυτό που ονομάζεται ‘συλλογική ανοσία’ θα χρειαστεί να φτάσουμε ως το καλοκαίρι και μέχρι τότε θα ζούμε στις συνθήκες της πανδημίας». Παράλληλα, απορρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον «μαύρο Νοέμβρη»:

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα. Ο κ. Μητσοτάκης, το καλοκαίρι, βιάστηκε να χρίσει τον εαυτό του νικητή. Λέγοντας, όμως, ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός εξέπεμπε ένα μήνυμα εφησυχασμού και προς την κοινωνία αλλά και προς τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό μόνο ανεύθυνο μπορείς να το χαρακτηρίσεις, όταν οι ειδικοί, ήδη από το καλοκαίρι, προειδοποιούσαν για ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας» λέει.

Αναφερόμενος στην οικονομία υποστηρίζει ότι «τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ αρνητικά» και προσθέτει: «Η ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του έτους που φτάνει το 11,7%, κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταρρίπτουν και τους σχεδιασμούς του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός μιλά για ανάπτυξη 4,5% το 2021 και ο ΟΟΣΑ μιλά για ανάπτυξη 0,9%. ‘Αρα, έχουμε να κάνουμε με οικονομική καταστροφή».

“Έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει ξανά τα βέλη του προς την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση δεν επενδύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε στηρίζει τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις», είπε ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως εν μέσω πανδημίας «και πόλεμου όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνει δώρα στον ιδιωτικό τομέα με χυδαίο τρόπο».

«Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που η κατάσταση βρίσκεται «στο κόκκινο», διπλασιάζει τα νοσήλια στα 1.600 ευρώ, ενώ αποζημιώνει τους κλινικάρχες για το σύνολο των κρεβατιών κάθε ιδιωτικής κλινικής, ανεξαρτήτως του αν φιλοξενούν περιστατικά Covid. Επιτάσσει δηλαδή ο ιδιωτικός, τον δημόσιο τομέα υγείας -στον οποίο εργάζονται και 6.000 λιγότεροι υγειονομικοί από πέρυσι», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments