Οικονομία

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για e-shop: Τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για e-shop: Τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για e-shop: Ο Γιάννης Τσακίρης μίλησε για το πώς θα μπορούν οι λιανέμποροι να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές αγορές, τόσο λόγω των lockdown, όσο και επειδή οι πολίτες επιδιώκουν να μειώσουν τις επαφές τους λόγω της Covid-19. Τι γίνεται, όμως, με τους μαγαζάτορες που δεν διαθέτουν e-shop;

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίροι, οι λιανέμποροι σε λίγο καιρό θα μπορούν να πάρουν μέχρι 5.000 ευρώ για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω νέου προγράμματος από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης και αναμένεται να έρθει στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.  Ο κ. Τσακίρης υπενθύμισε, σε ό, τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Να σημειώσουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε σήμερα για τον προϋπολογισμό, όπου συζητήθηκαν και άλλα οικονομικά θέματα και παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην οικονομία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε ότι: «Στο τσουβάλι των 7,5 δισ. έχουμε χρήματα για την υγεία, αλλά το πόσα θα πάνε στην υγεία εξαρτάται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Ό,τι ζητήσει το Υπουργείο Υγείας από την ελληνική κυβέρνηση, από το Υπουργείο Οικονομικών θα το έχει, για να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία». Παράλληλα, όπως είπε, ο προϋπολογισμός είναι και κοινωνικά δίκαιος, καθώς το 2021 τα επιδόματα είναι αυξημένα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

«Στον ΟΠΕΚΑ υπάρχουν 600 εκατομμύρια επιπλέον το ‘21 για στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Άρα, συμπερασματικά, ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, είναι αναπτυξιακός και φιλο-επενδυτικός, είναι μεταρρυθμιστικός, είναι ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments