Ελλάδα

Μανικιούρ – πεντικιούρ: Πώς θα ανοίξουν από την Τρίτη – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Μανικιούρ – πεντικιούρ: Πώς θα ανοίξουν από την Τρίτη – Τα μέτρα που θα ισχύουν
Μανικιούρ - πεντικιούρ: Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε για το πώς θα ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής.

Όπως ενημέρωσε σήμερα Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας, από αύριο Τρίτη ανοίγουν τα καταστήματα περιποίησης νυχιών. Το υπουργείο Αναπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ.

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα
  • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες
  • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο
  • Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ.

Τι είχε δηλώσει ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την επιλογή. «Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι σήμερα έκαναν «πρεμιέρα» τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ, που δουλεύουν ξανά μετά την απόφαση για το lockdown λόγω του κορωνοϊού, με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι από το βράδυ της Κυριακής η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει οριστεί από τις 22:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments