Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση σήμερα: Αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί – Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση σήμερα: Αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί – Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα
Κορωνοϊός ενημέρωση σήμερα: Οι αυστηρές προειδοποιήσεις των ειδικών για τις γιορτές. Τη Δευτέρα ξεκινάει να λειτουργεί η πλατφόρμα για τα τυχαία τεστ για τον κορωνοϊό.

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι είναι η πρώτη εβδομάδα που ο αριθμός όσων βγήκαν από τις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερος από αυτόν όσων διασωληνώθηκαν. Με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός σε πολλές περιοχές.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια, που συμμετέχει στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τόνισε ότι είναι πολύ εύκολο αν υπάρξει χαλάρωση των πολιτών τις μέρες των γιορτών, να γεμίσουν οι ΜΕΘ των νοσοκομείων ξανά. Σημείωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν όλοι την ίδια λέξη: «Ανησυχούμε». «Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όταν θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός», σημείωσε η καθηγήτρια.

Η κ. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε και για τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ζητάει από τους Ευρωπαίους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους τα Χριστούγεννα, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού είναι ανεξέλεγκτη.

Νέα πλατφόρμα για μαζικά τυχαία τεστ κορωνοϊού

Στηυ συνέχεια ο Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσίασε την πλατφόρμα testing.gov.gr, η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνονται 12.000 τυχαίοι έλεγχοι κάθε μέρα. Από τη Δευτέρα, λοιπόν, θα μπορούμε να δηλώνουμε συμμετοχή για να κάνουμε δωρεάν τεστ. Οι πολίτες θα επιλέγονται τυχαία.

Αν, όμως, έχουμε συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας και όχι να περιμένουμε να κληρωθούμε, γιατί αυτό μπορεί να μην γίνει.

Έπειτα πήρε τον λόγο ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που μίλησε για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία του testing.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 916 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 129584, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5178 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37630 (29.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

527 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 797 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 96 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4044 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1631 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments