Διεθνή

Bloomberg κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί παγκοσμίως

Bloomberg κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί παγκοσμίως
Bloomberg κορωνοϊός: Το διεθνές πρακτορείο έφτιαξε μια εφαρμογή με την οποία συγκεντρώνει στοιχεία για τους εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο.

Το εμβόλιο είναι η ελπίδα για να τελειώνουμε με την πανδημία που έχει ταλαιπωρήσει όλο τον πλανήτη, ενώ έχει κοστίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως. Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg έφτιαξε μια εφαρμογή με την οποία μετράει πόσοι άνθρωποι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα και τους υπολογισμούς, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε 4 χώρες. Αυτή, βεβαια, είναι μόνο η αρχή. Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα με τους εργαζόμενους στην υγεία σε 24 Πολιτείες να έχουν ήδη πάρει τις πρώτες 49.567 δόσεις. Αυτοί οι αριθμοί θα ανέβουν κατά πολύ τις επόμενες ημέρες αφού ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και σε άλλες Πολιτείες. Είναι η αρχή στην χορήγηση των πρώτων 5,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer και BioNTech.

Οι μισές από αυτές τις δόσεις διανεμήθηκαν αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι άλλες μισές είναι αποθηκευμένες και σε τρεις εβδομάδες από τώρα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου. Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στις χώρες που ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech. Τη Δευτέρα έρχεται η σειρά της ΕΕ να το εγκρίνει. Σήμερα εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna από τις ΗΠΑ. Και τα δυο αυτά εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 95%.

Επίσης, η Κίνα και η Ρωσία ενέκριναν τα δικά τους εμβόλια από το καλοκαίρι. Από τότε έχουν εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το Bloomberg παρακολουθεί την εξέλιξη 9 από τα πιο υποσχόμενα εμβόλια που είναι αυτή την ώρα σε κλινικές δοκιμές. Ήδη πέντε έχουν εγκριθεί σε περιορισμένες ποσότητες σε τουλάχιστον έξι χώρες. Δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι τα μόνα που ταξιδεύουν με τόση ταχύτητα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ταχύτητα έχει επιτευχθεί με τη βοήθεια των πλούσιων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, κάτι άλλωστε που είχε ζητήσει και ο ΟΗΕ.

Το ίδιο και ο Καναδάς που έχει συμβόλαια με τουλάχιστον 7 φαρμακευτικές εταιρείες και δυνατότητα να εμβολιάσει 190 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχει πληθυσμό 38 εκατομμυρίων. Ο Καναδάς έχει δεσμευθεί να παρέχει εμβόλια σε χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments