Πολιτική

Πελώνη: «Στόχος στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί ένα 60-70% του πληθυσμού»

Πελώνη: «Στόχος στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί ένα 60-70% του πληθυσμού»
Πελώνη: «Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο» σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στους εμβολιασμούς που ξεκινούν σύντομα στη χώρα μας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Αφού απέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εμβολίων είπε στον ΣΚΑΪ 100,3: «η ΕΕ είναι ο ενιαίος αγοραστής, δεν εξαρτάται το ζήτημα από τα κράτη μέλη, κάνεις δεν παίρνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που του αναλογεί».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι εμβολιασμοί στη χωρά μας θα μπουν σε μαζική φάση από τον Φεβρουάριο και εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί ένα 60-70% του πληθυσμού.

Σχετικά με τον αν θα αποφασιστούν μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής και σε άλλες επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, η κα Πελώνη τόνισε πως αναμένεται μέσα στην ημέρα η εισήγηση της επιτροπής.  Απαντώντας στις κατηγορίες παραγόντων της Αυτοδιοίκησης ότι υπήρξε καθυστέρηση των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν ελέγχους στη Δυτική Αττική, να ενημερώσουν τους φορείς αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, σημείωσε:

«Εδώ και δυο εβδομάδες γίνονται προειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές» και τόνισε ότι την καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε περιοχή την έχουν οι τοπικοί άρχοντες. Σχετικά με τα εορταστικά ρεβεγιόν η κ. Πελώνη συνέστησε να μην αλλάξει ο κόσμος την επαφή του πέραν του γνωστού του στενού κύκλου.

«Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία της Αθήνας»

Εν τω μεταξύ, στις 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία της Αθήνας. «Μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν συμβολικά με το εμβόλιο του » ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της  συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος γνωστοποίησε και το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα.  Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα περίπλοκο, αλλά και εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα της διαδικασίας του εμβολιασμού έτσι ώστε να θωρακιστούν το συντομότερο δυνατόν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, έτσι ώστε το εμβόλιο να γίνει πραγματικά η αρχή του τέλους της πανδημίας. Όπως γνωρίζετε καλά, απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες αντιτάσσουμε ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments