Πολιτική

Σχέδιο εμβολιασμού: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία

Σχέδιο εμβολιασμού: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία
Σχέδιο εμβολιασμού: Η διαδικασία των εμβολιασμών αναμένεται να ξεκινήσει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό θα συμμετάσχει σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορωνοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Πριν το νέο έτος η έναρξη της διαδικασίας:

 Χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου. «Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Παράλληλα, σημείωσε: «Είναι η ώρα της Ευρώπης. Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μαζί».

Μάλιστα, όπως έχει διαμηνύσει η διαδικασία θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα σε όλα τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Οι 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», έχει πει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως έχει σημειώσει, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό για την 21η Δεκεμβρίου μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του 2020.

«Κάθε μέρα μετράει. Εργαζόμαστε με ταχύτητα για να εγκρίνουμε τα εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε η ίδια στο Twitter, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

Η ανάρτησή της:

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments