Πολιτική

Υπόθεση κατασκοπείας Ρόδος: Τουρκικό ΥΠΕΞ – «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας»

Υπόθεση κατασκοπείας Ρόδος: Τουρκικό ΥΠΕΞ – «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας»
Υπόθεση κατασκοπείας Ρόδος: Οργισμένη ανακοίνωση εξέξωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ για το «καυτό» αυτό ζήτημα.

Ανακοίνωση για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση, που είναι σε οργισμένο τόνο, αναφέρεται στη σύλληψη του γενικού γραμματέα του γενικού Προξενείου της Ρόδου, ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κατασκοπείας με επίκεντρο την περιοχή του Καστελόριζου και τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων μέσω της λήψης φωτογραφιών.

Ανάμεσα σε άλλα, η τουρκική πλευρά σημειώνει: «Έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφήνει να εννοηθεί πως η υπόθεση κατασκοπείας είναι κατασκευασμένη σημειώνοντας ότι «δημιουργήθηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία».

Η αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική πλευρά

Η τουρκική πλευρά προειδοποιεί, μάλιστα, την ελληνική πλευρά ότι: «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας» το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει «τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, του γραμματέα του τουρκικού γενικού προξενείου στη Ρόδο, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησαν οι ελληνικές αρχές για ισχυρισμούς κατασκοπείας σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σκαφών».

Μάλιστα τίθεται και θέμα παραβίασης των διατάξεων της Σύβασης της Βιέννης με την επισήμανση πως «Κατά τη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη του προσωπικού μας, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

«Ανησυχούμε» συνεχίζει στον ίδιο τόνο η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ «από τις δημοσιεύσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, καθώς και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους υπαλλήλους τους».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει: «Έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments