Αθλητισμός

Καρέρα ΑΕΚ: Τέλος και επίσημα ο Ιταλός τεχνικός από την Ένωση

Καρέρα ΑΕΚ: Τέλος και επίσημα ο Ιταλός τεχνικός από την Ένωση
Καρέρα ΑΕΚ: Το τελευταίο παιχνίδι του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της Ένωσης ήταν αυτό με τον Βόλο.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου. Τελευταίο παιχνίδι του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της Ένωσης ήταν το χθεσινό ματς που φιλοξενήθηκε στη Ριζούπολη, όπου ΑΕΚ και Βόλος ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα επεισοδιακό ματς.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απομάκρυση Καρέρα

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε χθες 50 αγώνες στον πάγκο της ομάδας μας, με απολογισμό 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πριν από περίπου ένα χρόνο και κάθισε για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στον αγώνα με τη Ξάνθη.

Υπό την τεχνική του καθοδήγηση η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του εφετινού UEFA Europa League.

H ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον Μάσιμο Καρέρα για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

O Ιταλός τεχνικός δεν έμεινε στην ΑΕΚ αφού τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας δεν βελτιώθηκαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια της Ένωσης. Τότε, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ είχε ανακοινώσει μπροστά στους παίκτες ότι στηρίζει τον προπονητή και ότι θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει. Ως γνωστόν, όμως, στο ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο να διώξεις έναn παρά μια ολόκληρη ομάδα.

Τώρα, η Ένωση θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του Ιταλού τεχνικού κι από ό, τι φαίνεται θα πάει σε δοκιμασμένη λύση. Άλλωστε, είμαστε στη μέση της σεζόν και το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΑΕΚ κοιτάζει προς τον Μανόλο Χιμένεθ κατά πρώτο λόγο και ως δεύτερη επιλογή έχει τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ισπανός έχει ήδη δύο περάσματα από τον πάγκο της Ένωσης με τίτλους, το 2010/11, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, και το 2017/18 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Επίσης, το 2019 βρέθηκε στον πάγκο της από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2019.

Από την άλλη, ο Ουρουγουανός τεχνικός πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ το 2015/16.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments