Πολιτική

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά στις 18.00

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά στις 18.00
Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μιλήσει για το σχέδιο της κυβέρνησης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στην κυβέρνηση θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα μέτρα θα τηρηθούν παρά την εορταστική περίοδο. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν τονίσει όλο αυτό τον καιρό ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε για να μη…γιορτάσει ο κορωνοϊός. Σήμερα στις έξι το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναλύσει τον οδικό χάρτη στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας.

Μαζί με τον υφυπουργό στην ενημέρωση θα συμμετέχουν ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τι βρίσκεται στο επίκεντρο για το Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίπεδο επιφυλακής στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο και ήδη οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επεξεργάζονται ένα Plan B σε περίπτωση που οι πολίτες δεν δείξουν – παρά τις συνεχείς εκκλήσεις – απόλυτη πειθαρχία στα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων. Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου βρίσκεται:

  • η ιδιαιτέρως αυξημένη κινητικότητα
  • το όριο των 9 ατόμων στα γιορτινά τραπέζια και
  • η τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε ότι τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι αυστηρά. Συγκεκριμένα κανένας δεν θα πρέπει να κυκλοφορεί μετά τις δέκα το βράδυ την παραμονή των Χριστουγέννων. «Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ.», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι τα μέτρα που ισχύουν τώρα θα μείνουν σίγουρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και ανάλογα με τα νούμερα που θα έχουμε μετά τις γιορτές θα γίνουν ενημερώσεις για την παράταση ή μη του Lockdown. «Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικών lockdown», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά», ενώ ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments