Ελλάδα

Νίκος Σύψας: Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο κορωνοϊός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα

Νίκος Σύψας: Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο κορωνοϊός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα
Νίκος Σύψας: «Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη».

Για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, αναφέροντας πως «ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο ιός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα».

Αρχικά, αναφέρθηκε στις γιορτές τονίζοντας πως «το πιο σωστό για να μην έχουμε διασπορά είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που μένουμε στο ίδιο σπίτι και να μην μπλέκουμε με αριθμούς» ενώ σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που επικρατούν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως πρόκειται για φαινόμενο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους καθώς «είναι εικόνες που είδαμε και στο Λονδίνο νωρίτερα και τελικά οδήγησαν σε σκληρό lockdown».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία;

«Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη». Όσο για τα σχολεία και το άνοιγμά τους πιθανόν στις 8 Ιανουαρίου, τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σήμερα σίγουρος και πως πρόκειται για μια απόφαση, η οποία θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες μέρες πριν.

«Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4 με 5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Για αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό. Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

«Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο κορωνοϊός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο κορωνοϊός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα, μα όπως υποστήριξε, θα έχει τη μορφή που έχει τώρα η εποχική γρίπη και δεν θα ζήσουμε ξανά τα όσα ζούμε τον τελευταίο χρόνο, μιας και πλέον υπάρχει το εμβόλιο για το οποίο «κάθε παρενέργεια καταγράφεται», επισημαίνοντας πως σταδιακά είναι απόλυτα ασφαλές, και πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία. «Είναι η μόνη διέξοδος, ένα θείο δώρο που θα μας βγάλει από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments