Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη: Τέλος οι εμβολιασμοί κυβερνητικών αξιωματούχων – Λάθος οι σέλφι με τα εμβόλια

Αριστοτελία Πελώνη: Τέλος οι εμβολιασμοί κυβερνητικών αξιωματούχων – Λάθος οι σέλφι με τα εμβόλια
Αριστοτελία Πελώνη: Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Μέγαρο Μαξίμου διά της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, βάζει τέλος στον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι θα εμβολιαστούν με την σειρά τους.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα για την προτεραιοποίηση κυβερνητικών παραγόντων στον εμβολιασμό, το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ότι τελείωσαν οι εμβολιασμοί πολιτικών στελεχών. Μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, το Μαξίμου αφήνει αιχμές και για τους κυβερνητικούς παράγοντες που έβγαζαν σέλφι κατά την διάρκεια του εμβολιασμού, σημειώνοντας πως ήταν λάθος κίνηση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η κα Πελώνη σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά 90,1» οι χθεσινές αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα ενώ ανέφερε ότι εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς λέγοντας ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα πλειάδα κυβερνητικών παραγόντων και όχι μόνο υπουργών έχουν εμβολιαστεί, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τους πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσής, αλλά και από τους υγειονομικούς που κατήγγειλαν στελέχη υπουργείων παίρνουν την σειρά των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Σωτηρία προχώρησαν σε αυτήν την καταγγελία χθες όπως εξάλλου και η ΟΕΝΓΕ.

«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. Ντροπή σας κύριε Κικίλια» γράφει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

svg%3E

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχικές αντιδράσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, του γραμματέα της ΠΦΥ, του Νίκου Χαρδαλιά και του Βασίλη Κικίλια χαρακτήρισαν υπερβολικές τις αντιδράσεις, ενώ παραδέχτηκαν ότι πράγματι υπήρξε «αστοχία» στον προγραμματισμό με αποτέλεσμα να χάσουν την σειρά τους 5 υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως η απόφαση να εμβολιαστούν κυβερνητικοί παράγοντες ανήκει στην Εθνική Αρχή Εμβολιασμών προς χάρη της συνέχειας του κράτους.

“Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προς χάρη της συνέχειας του κράτους. Τους εμπιστεύομαι είναι επιστήμονες είναι εξαιρετικοί. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στις 400 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer που θα έχουμε τον Ιανουάριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να εμβολιαστούν οι πολιτικοί, μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς, τους τρόφιμους στα γηροκομεία, τις κλειστές δομές και τις ευπαθείς ομάδες. “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε αυτή τη δυνατότητα, είναι για λόγους ασφαλείας. Για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος και θεωρώ ότι γίνεται πολύς λόγος”, επανέλαβε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments