Τεχνολογία

Αναβάθμιση εφαρμογές: Γιατί η Google δεν έχει κάνει update στο iOS από τον Δεκέμβριο

Αναβάθμιση εφαρμογές: Γιατί η Google δεν έχει κάνει update στο iOS από τον Δεκέμβριο
Αναβάθμιση εφαρμογές: Από τις 8 Δεκεμβρίου η Apple ζητά από όλες τις εφαρμογές να αναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν να αναβαθμιστούν οι εφαρμογές της Google για τους χρήστες συσκευών Apple, με τις εικασίες να είναι πολλές, την ώρα που η Apple δέχεται έντονη κριτική και από άλλες εταιρείες για τους όρους στο Apple Store.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 Δεκεμβρίου η Apple ζητά από όλες τις εφαρμογές να αναφέρουν ρητά τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών, ποια είναι αυτά που λαμβάνουν και πώς τα χρησιμοποιούν εν τέλει.

Ο χρήστης μάλιστα, μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα στη σελίδα της εφαρμογής στο Apple Store. Πρόκειται για μια προσπάθεια της εν λόγω εταιρείας να τηρεί τους κανόνες διαφάνειας στη συλλογή δεδομένων ώστε οι χρήστες να είναι πιο ενημερωμένοι για τις εφαρμογές που επιλέγουν να κατεβάσουν και ήδη έχει προκαλέσει προβλήματα σε πασίγνωστες εφαρμογές, όπως είναι το Facebook.

Από τη μεριά της, αν και η Google συνηθίζει να αναβαθμίζει τις εφαρμογές της αρκετά συχνά και τον περασμένο μήνα, δηλαδή τον Δεκέμβριο οι χρήστες Android είδαν αρκετά updates, όλα σταμάτησαν στις 7 Δεκεμβρίου για όσους έχουν iOS. Και η πιο πιθανή εξήγηση σχετίζεται με το γεγονός που έχει να κάνει με τις νέες απαιτήσεις ιδιωτικότητας από την Apple, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Πάντως, δεν έχει δώσει και κάποια απάντηση στα έως τώρα ερωτήματα που αφορούν στην έλλειψη αναβαθμίσεων. Η Google βέβαια, έχει τη δυνατότητα και να μην αποκαλύψει πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα του εκάστοτε χρήστη στο iOS και να ενημερώσει τις εφαρμογές της όποτε εκείνη το κρίνει απαραίτητο. Όμως, με γνώμονα να δουλεύουν άρτια χωρίς παράπονα από τους χρήστες, το να κάνει αναβαθμίσεις στο άμεσο μέλλον είναι μονόδρομος εφόσον σκοπός είναι λειτουργούν σωστά.

Το iOS είναι ένα λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc. Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone, ενώ υποστηρίζει και άλλες συσκευές της Apple όπως το iPod touch, το iPad και το Apple TV. Όμως, αντίθετα από το Windows Phone της Microsoft και το Android της Google, η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments