Καιρός

Χιόνια στην Αθήνα: Πότε θα χιονίσει στην πρωτεύουσα

Χιόνια στην Αθήνα: Πότε θα χιονίσει στην πρωτεύουσα
Χιόνια στην Αθήνα: Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε όλη τη χώρα και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα.

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έχει χτυπήσει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι το τσουχτερό κρύο που συνδυάζεται με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει νέα πτώση της θερμοκρασίας και πολλές περιοχές έχουν πέσει κάτω από το μηδέν. Μάλιστα αρκετές περιοχές, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, βάφτηκαν στα λευκά. Φυσικά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει και αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα. Συγκεκριμένα τα εκχιονιστικά να εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Επιπλέον, πολλές περιοχές πλήττονται από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς ρεύμα βρίσκονται περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιόνια έπεσαν και στην Αττική από το πρωί του Σαββάτου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Βίλια, η Μαλακάσα και Διόνυσος. Μάλιστα, αποσκοπώντας στον περιορισμό προβλημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι.

Μπορεί να δούμε χιόνια και στην Αθήνα

Η κακοκαιρία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα και πολλοί πολίτες αναρωτιούνται αν θα δούμε χιόνια και στην Αθήνα. Σύμφωνα με δηλώσεις μετεωρολόγων θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. «Πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και στο νομό Αττικής μέχρι και αύριο το πρωί ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πρόσκαιρα» υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης.

Στο ίδιο μύκος κύματος κυμάνθηκε και η πρόγνωση του Γιάννη Καλιάνου στο Mega. Σε ότι αφορά την Αττική διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα χιονίσει και σε περιοχές της Αττική ενώ από το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί. «Σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα θα χιονίσει στην Αττική το Σάββατο αλλά από αργά το βράδυ μέχρι το ξημερώματα της Κυριακής θα χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια» είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ίσως έχουμε και εξάρσεις με χιονοποπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα περίπου από υψόμετρα όπως της Ηλιούπολης, του Ζωγράφου και βορειότερα στο νομό Αττικής». Η αίσθηση του ψύχους θα είναι πάρα πολύ έντονη. Την Κυριακή το πρωί και την Δευτέρα η θερμοκρασία στην Φλώρινα θα πέσει στους -16 βαθμούς Κελσίου αλλά η αίσθηση στο σώμα θα φτάσει τους -21.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments