Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι για αγορά tablet και laptop

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι για αγορά tablet και laptop
Voucher 200 ευρώ: Η συμπλήρωση της αίτησης θα είναι εύκολη για όλους τους χρήστες ενώ θα υπάρχει και help desk για περισσότερες πληροφορίες.

Το προσεχές διάστημα, τέλος Ιανουαρίου το αργότερο μέχρι αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για τους δικαιούχους της επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν tablet, laptop, desktop μαθητές και φοιτητές.Η διαδικασία θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν άμεσα μέσω taxisnet όπου θα εισέρχονται με τους κωδικούς τους αν δικαιούνται ή όχι το κουπόνι, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κωδικό. Δικαιούχοι της επιταγής για την αγορά του εν λόγω εξοπλισμού θα είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Η πλατφόρμα που θα υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού περίπου 112 εκατομμυρίων ευρώ θα αφορά μόνο τους δικαιούχους και δεν θα απαιτείται ούτε αποστολή αίτησης. Παράλληλα, δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά έγγραφα.

Αν κάποιος είναι δικαιούχος θα μπορεί να αποστείλει κατευθείαν ηλεκτρονικό μήνυμα σε κάποιο e-shop από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να εκτυπώσει το voucher και να πραγματοποιήσει την αγορά από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Η συμπλήρωση της αίτησης θα είναι εύκολη για όλους τους χρήστες ενώ θα υπάρχει και help desk για περισσότερες πληροφορίες. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσες οι οικογένειες είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η Κυβέρνηση επενδύει επιπλέον 112 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η λίστα των δικαιούχων

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments