Ελλάδα

Κλειστά σχολεία σήμερα: Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία σήμερα: Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας
Κλειστά σχολεία σήμερα: Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αρκετές είναι οι σχολικές μονάδες που βάζουν λουκέτο σήμερα, καθώς οι χιονοπτώσεις και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μαθημάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Ανάμεσα στα αυτά που θα είναι κλειστά βρίσκονται και σχολεία στην Αττική, η οποία αναμένεται να πληγεί σήμερα από τον «Λέανδρο».

Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

  • Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού
  • Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου
  • Στον Δήμο Αχαρνών κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης το 24 ο Δημοτικό και το 35 ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.
  • Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού
  • Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία:

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στη Δυτική Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών. Επίσης, λουκέτο βάζουν οι Παιδικοί Σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον Δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Κλειστά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Ωραιοκάστρου, στον Δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτης. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη κλειστά θα είναι τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον Δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο ‘Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο ‘Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.

Πού αλλού δεν θα χτυπήσει κουδούνι:

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη στο σπίτι τους θα παραμείνουν οι μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ωρωπού. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία του Μανταμάδου, της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας, της Συκαμιάς και των Χιδήρων.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Καλαβρύτων. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Κλειστά τέλος, θα παραμείνουν επίσης τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, με απόφαση του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments