Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2021: Έρχονται δύο διαγωνισμοί μονίμων

ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2021: Έρχονται δύο διαγωνισμοί μονίμων
ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2021: Οι νέοι διαγωνισμοί θα αφορούν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Έρχονται δυο νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Συνολικά αναμένονται πάνω από 1.000 μόνιμοι υπάλληλοι. Το ΑΣΕΠ εμπλέκεται σε μια από αυτές ενώ φορέας θα διενεργήσει τη δεύτερη προκήρυξη. Οι νέοι διαγωνισμοί θα αφορούν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία, όπου έχει γίνει γνωστό ότι θα προκηρυχθούν πάνω από 1.000 θέσεις.

Η «ταυτότητα» των προκηρύξεων

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Ο διαγωνισμός θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ και η διαδικασία θα διενεργηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Ανεξάρτητη Αρχή για την πλήρωση 68 θέσεων. Θα απασχοληθούν υποψήφιοι των κατηγοριών (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ).

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα είναι κατά τα πρότυπα των ειδικών φουρών και θα προσληφθούν 1.000 μόνιμοι με διαδικασίες «εξπρές». Με τη νέα προκήρυξη δικαίωμα συμμετοχής έχουν στο διαγωνισμό και υποψήφιοι με απολυτήριο Λυκείου.

Τι αλλάζει στους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ

Το «πράσινο φως» από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής έλαβε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.Από τις αρχές του 2022 οι υποψήφιοι θα καλούνται να λαμβάνουν μέρος στις προκηρύξεις μέσω ενός πανελλήνιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού γνώσεων και δεξιοτήτων.

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η μοριοδότηση της ξένης γλώσσας και η εργασιακή εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα διδακτορικά των υποψηφίων θα προσμετρώνται με 5 μονάδες μόνο όταν αυτά βρίσκονται στη λίστα της ταξινόμησης του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.

Πως θα γίνει η μοριοδότηση βάσει εμπειρίας

  • Κατά 1 μονάδα λόγω εμπειρίας 1 τουλάχιστον έτους
  • Κατά 2 μονάδες λόγω εμπειρίας 2 τουλάχιστον ετών
  • Κατά 3 μονάδες λόγω εμπειρίας 3 τουλάχιστον ετών
  • Κατά 4 μονάδες λόγω εμπειρίας 4 τουλάχιστον ετών
  • Κατά 5 μονάδες λόγω εμπειρίας 5 τουλάχιστον ετών

Οι μόνιμοι κάτοικοι κάτοικους δυσπρόσιτων περιοχών, όπως μικροί νησιωτικοί ή ορεινοί Δήμοι, οι οποίοι λαμβάνουν έξτρα μόρια διευκρινίζεται ότι θα «δηλώνουν ότι επιθυμούν τον διορισμό τους δεσμευόμενοι να υπηρετήσουν επί μία τουλάχιστον δεκαετία σε θέσεις που προκηρύσσονται στις ως άνω περιοχές».

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις η πρόβλεψη για ατομική συνέντευξη γίνεται «δομημένη συνέντευξη». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού γραπτός διαγωνισμός αλλά και συνέντευξη ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται μόνο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments