Πολιτική

Μπακογιάννης Μάας: Αδιανόητο ο Γερμανός ΥΠΕΞ να έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου

Μπακογιάννης Μάας: Αδιανόητο ο Γερμανός ΥΠΕΞ να έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου
Μπακογιάννης Μάας: Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο Νίκος Δένδιας πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις από τον Χάικο Μάας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αφωνία του μπροστά στις χθεσινές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η κ. Μπακογιάννη, σημειώσε ότι είναι αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγγός» αν δεν χάθηκε στη μετάφραση και κάλεσε τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους . Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο Υπουργός Εξωτερικών αυτής τη χώρας να μην απαντά», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η βουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τουρκικά είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση. Η βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έριξε νέο «λάδι στη φωτιά» στα ελληνοτουρκικά λίγες μέρες πριν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μπροστά στον Χάικο Μάας δεν δίστασε να πει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει με την Ελλάδα». «Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments