Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Επικράτησε με 2-0 επί του ΟΦΗ

Παναθηναϊκός: Επικράτησε με 2-0 επί του ΟΦΗ
Παναθηναϊκός: Οι Σένκεφελντ και Καμπετσής τα «πράσινα» γκολ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League, αν και η αντίπαλη ομάδα ζόρισε το «τριφύλλι», ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν για πέμπτο σερί ματς ανέπαφη την εστία του και πλησίασε ξανά την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι Σένκεφελντ και Καμπετσής τα «πράσινα» γκολ, με τον Αλεξανδρόπουλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, να «υπογράφει» μία από τις ωραιότερες φάσεις της σεζόν πριν το δεύτερο τέρμα των «πράσινων».

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που πήρε το «διπλό» πριν από έξι μέρες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφήνοντας εκ νέου στον πάγκο τα «ακριβά» συμβόλαια (Μακέντα, Καρλίτος, Βιγιαφάνιες κ.α.). Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγαλύτερη «φρεσκάδα», πίεσαν από νωρίς ψηλά τον ΟΦΗ, αλλά στο πρώτο ημίωρο ήταν αναποτελεσματικοί, όποτε έφταναν στην περιοχή του Βάτερμαν, με αποκορύφωμα το σουτ του Εμμανουηλίδη στο 17ο λεπτό, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί και να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και τον ΟΦΗ να ξεθαρρεύει, παίρνοντας την κατοχή. Παρά την πίεσή τους ωστόσο, οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διόδους προς την εστία του Διούδη, με εξαίρεση ένα σουτ του Τσιλιανίδη στο 66ο λεπτό που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ κι ένα πολύ άστοχο πλασέ του Ουές στο 72ο λεπτό.

Στο 87ο λεπτό, ο Αλεξανδρόπουλος έφτιαξε τη φάση της… χρονιάς, περνώντας τρεις παίκτες του ΟΦΗ με απίστευτη ατομική προσπάθεια και τη στιγμή που κλείστηκε από την άμυνα του ΟΦΗ, έβγαλε με καταπληκτικό τακουνάκι την μπάλα προς τον Καμπετσή, που με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75ο λεπτό Βιγιαφάνιες), Εμμανουηλίδης (69ο λεπτό Αϊτόρ), Καμπετσής (90ο λεπτό Χατζηθεοδωρίδης), Ιωαννίδης (69ο λεπτό Μακέντα).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Γιαννούλης (85ο λεπτό Ντε Γκουζμάν), Ουές, Βαφέας (61ο λεπτό Τσιλιανίδης), Στάικος, Νέιρα, Κοροβέσης, Στάρτζεον (72ο λεπτό Γρίβας), Σαρδινέρο.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την 18η αγωνιστική της Super League:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

  • 15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ (NS2) (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – Άρης (NS1) (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (NS2)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

  • 15:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NS1)
  • 17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Λαμία (NS3)
  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – ΝΠΣ Βόλος (NS2)
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NS1)

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (24 Ιανουαρίου) στο γήπεδο της Τούμπας, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την ίδια ημέρα από τον Ατρόμητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments