Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Εντός της ημέρας αναμένεται να να ανοίξει η εφαρμογή «MyBusinessSupport» για να κάνουν οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής την αποδοχή χρηματικού ποσού στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ .

Εντός της ημέρας αναμένεται να να ανοίξει η εφαρμογή «MyBusinessSupport» για να κάνουν οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής την αποδοχή χρηματικού ποσού στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ .

Συνολικά οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 έφθασαν τις 732.000 ενώ υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν για τους ενδιαφερόμενους την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης αρχίζει από τα 1.000 ευρώ, αντί για 2.000 ευρώ, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων. Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Βασικά κριτήρια

Η μείωση τζίρου θα είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου επιχειρήσεις και επαγγελματίες να λάβουν την οικονομική ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ όσες επιχειρήσεις δήλωσαν ενδιαφέρον είναι υποχρεωμένες να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία πτώσης τζίρου για το διάστημα Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Επιπλέον, βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου 2021. Σημειώστε ότι, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστραφεί ενώ το υπόλοιπο 50% θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος τις επιστρεπτέας προκαταβολής ανεξάρτητα με το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο,έτσι μέσα στο Μάρτιο ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments