Οικονομία

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Πότε θα καταβληθούν – Ποιες οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Πότε θα καταβληθούν – Ποιες οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία
Συντάξεις Μαρτίου 2021: Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2021.

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2021. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ημερομηνίες πληρωμής όλων των Ταμείων

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) Τρίτη 23 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: Θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, από τον ΟΠΕΚΑ.

Τι ισχύει για τις επικουρικές συντάξεις

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Έτσι, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Μαρτίου του 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ

Αλλαγές έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019. Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται: Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Πότε θα δοθεί η Εθνική Σύνταξη

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, ίσως και λίγο παραπάνω, θα δοθεί η εθνική σύναξη σε τους όσους έχουν καταβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση». Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει και το θέμα με τις επικουρικές, ωστόσο όπως είπε «θα ξεκινήσουμε με τις κύριες για να καλύψουμε τα «χοντρά» και ταυτοχρόνως θα τρέξει γρήγορα η καταβολή των συντάξεων».

«Πάμε με την ομάδα έργου και την διοίκηση του ΕΦΚΑ για να επιταχυνθεί η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως «θα γίνει μια παράλληλη εργασία και για τις επικουρικές». Την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ούτε αλλαγής των ορίων ηλικίας» και σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments