Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη: «Ο τουρισμός παρά της αντιξοότητες στάθηκε όρθιος»

Σοφία Ζαχαράκη: «Ο τουρισμός παρά της αντιξοότητες στάθηκε όρθιος»
Σοφία Ζαχαράκη: «Σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε σε όλους τους τομείς του τουρισμού, την εποχή που θα ζήσουμε, αλλά και την εποχή μετά τον covid -19», υπογράμμισε η υφυπουργός.

Για τον κλάδο του τουρισμού και τις δυσκολίες που αντιμετώπιση λόγω κορωνοϊού, μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας, διαδικτυακά, στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε η πανδημία έπληξε κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας και την καθημερινότητα όλων και προκάλεσε «ελλείμματα» στην παραγωγική ζωή, στην οικονομία, στα δικαιώματα, γενικώς σε κάθε ανθρώπινη επαφή και δραστηριότητα.

Ωστόσο, η υπουργός πιστεύει ότι προοδευτικά τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για όλους.

«Έχω την αίσθηση, όμως, ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αυτόν που οδηγεί και πάλι στο φως μακριά από την κρίση, στην ελευθερία, αλλά και στην κανονικότητα, με σύμμαχους βέβαια τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε μέσα στο 2020, αλλά και το αγαθό που αλλάζει τα πάντα: Το εμβόλιο» είπε και πρόσθεσε:

«Ναι, είναι δύσκολη η συνέχεια. Και η μάχη απέναντι στον covid-19 δεν είναι μαραθώνιος, μοιάζει περισσότερο σαν μια άσκηση ορειβασίας. Και μαζί ξεπερνάμε μια μικρή κορυφή κάθε μέρα ατενίζοντας την ψηλότερη κορυφή και κάθε μέρα ατενίζουμε μια μικρή νίκη και προετοιμαζόμαστε. Προετοιμάζουμε την τελική νίκη, στη ζωή μας, στην οικονομία και στην κοινωνία. Το 2021 μπορεί και πρέπει να είναι μια χρονιά ανάκαμψης, με αργά ίσως, αλλά σταθερά βήματα. Με προσοχή, με μέτρα, αλλά και με τη δύναμη που προσφέρουν τα διδάγματα της κρίσης».

Αναφερόμενη ειδικά στον τουρισμό, η κ. Ζαχαράκη, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει «ισχυρές βάσεις» και το «απόθεμα δυναμικής» για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Σημείωσε, για την προηγούμενη χρονιά, το «διαβατήριο εμπιστοσύνης», που μετέφεραν οι επισκέπτες της χώρας μας στις δικές τους χώρες, μιλώντας για «τις συνθήκες ασφάλειας τις οποίες έζησαν» και για μια χώρα, την Ελλάδα, «που τηρούσε απαρέγκλιτα τους κανόνες» προφύλαξης από τον κορονοϊό και πρόσθεσε: «Αναδείξαμε την Ελλάδα σε υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Και όλα αυτά, που προανέφερα, είναι πολύτιμες, υπερπολύτιμες παρακαταθήκες για το μέλλον».

Επίσης, η υφυπουργός μίλησε και για τις πρωτοβουλίες που ήδη παίρνει η ελληνική πλευρά σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο, όπως είπε, συζητούν καθημερινά όλο και περισσότερες χώρες και οργανισμοί.

Στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης σημείωσε τις πρωτοβουλίες για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις νέες αναδυόμενες ανάγκες της τουριστικής αγορά, με ειδικότητες «που ενσωματώνουν στον τουρισμό χαρακτηριστικά του ψηφιακού μετασχηματισμού» για έναν «κλιματικά ουδέτερο τουρισμό» και για την εξειδίκευση σε ειδικές μορφές τουρισμού. Αναφέρθηκε, σε πρόγραμμα που τρέχει ήδη για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στον τουρισμό και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η διεύρυνση των πόλεων, αλλά και του αριθμού των συμμετεχόντων.

«Δε μένουμε, λοιπόν, αδρανείς σα χώρα, κάθε άλλο. Σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε σε όλους τους τομείς του τουρισμού, την εποχή που θα ζήσουμε, αλλά και την εποχή μετά τον covid -19» τόνισε. Τέλος, υπογράμμισε ότι παρά τις αντιξοότητες ο ελληνικός τουρισμός «στάθηκε όρθιος», χάρη στις προσπάθειες και των ανθρώπων του και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου για τη συνέχιση της στήριξης του κλάδου. «Όλα αυτά μας δίνουν την αίσθηση να συλλογιστούμε, πως θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments