Lifestyle

Ελένη Φουρέιρα: Γι’ αυτό δεν έλεγα ότι είμαι από την Αλβανία

Ελένη Φουρέιρα: Γι’ αυτό δεν έλεγα ότι είμαι από την Αλβανία
Ελένη Φουρέιρα: Για την καταγωγή της, τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Ελλάδα και την καριέρα της, μίλησε η τραγουδίστρια.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (8/20 η Ελένη Φουρέιρα. Η τραγουδίστρια, που προετοιμάζεται για την παρουσιάση το νέο μουσικό ριάλιτι «House of Fame» στον ΣΚΑΪ, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία, στη σχέση της με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Μποτία και στις σκέψεις της για την οικογένεια.

Πριν από 23 χρόνια η Ελένη θυμάται ότι ήρθε στην Ελλάδα, μια χώρα που τη θεωρεί πατρίδα της: «Όλη μου η ζωή είναι η Ελλάδα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο εκτός από την Ελλάδα».

«Μόλις άνοιξα τα μάτια μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι άρχισα να βλέπω πολλά φώτα – δεν το είχα ξαναδεί εκεί που ζούσα. Συνειδητοποίησα ότι μπήκα στη μαγική χώρα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το ψωμί είχε άλλη γεύση. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Εμείς τρώγαμε ψωμί που ζύμωνε η μητέρα μου και εδώ πρώτη φορά αγοράσαμε ψωμί. Ήμουν πολύ χαρούμενη που ήρθαμε σε μια καινούργια χώρα. Ήταν πολύ ωραία όλα. Εννοείται και δύσκολα, ιδίως μέχρι να μάθω τη γλώσσα. Όταν μας έστειλε η μαμά μου στο σχολείο, ήμασταν δύο ξένα παιδιά από την Αλβανία εγώ και ο αδερφός μου. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δαχτυλοδειχτούμενη. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι θα πει ρατσισμός. Δεν το ήξερα. Ούτε και τα παιδιά που το έκαναν πιστεύω ότι ήξεραν γιατί το κάνουν».

«Κανένα παιδί σαν παιδί δεν έχει γεννηθεί για να διακρίνει τους ανθρώπους, από τη φυλή είτε για το χρώμα, είτε για την καταγωγή. Τότε δεν το καταλάβαινα και δεν ήξερα γιατί συμβαίνει αυτό. Τώρα το καταλαβαίνω. Ένα εκατομμύριο Αλβανοί σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη να το δεχτεί. Ήταν πολύ δύσκολο για τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη. Τότε μου ήταν δύσκολο να το καταλάβω. Νόμιζα ότι είχα κάτι κακό. Είχα πολλές ανασφάλειες», συμπλήρωσε η Ελένη Φουρέιρα.

«Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι»

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στην περίοδο που δεν μιλούσε ανοιχτά για την καταγωγή της. «Όταν είσαι παιδί και δεν έχεις σταθεί στα πόδια σου και είσαι μη αποδεκτός από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου δεν έχεις τη δύναμη – αν πρώτα ο κόσμος δεν σε γνωρίσει – να μπορέσεις να πεις ποιος είσαι. Φοβάσαι ότι δεν θα σου δοθεί ευκαιρία. Όταν ένιωσα δυνατή και κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη – τον καλλιτέχνη Ελένη – και τελικά δεν ασχολείται για όλα τα υπόλοιπα, τότε ένιωσα πολύ δυνατή και μίλησα για την καταγωγή, το bullying και τον ρατσισμό που έχω βιώσει. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου, έτσι ένιωθα έτσι έκανα» είπε η τραγουδίστρια και αποκάλυψε ότι το πραγματικό της όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι.

«Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού είμαι για να είμαι κοινωνικά αποδεκτή. Δεν μας αγαπάνε όλοι, και πια είμαι πολύ καλά με αυτό. Νιώθω Ελληνίδα, έχω γεννηθεί στην Αλβανία και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, είμαι περήφανη, όμως η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Είναι η χώρα που με αγάπησε, είναι η χώρα που αγαπώ» ανέφερε.

Για τον σύντροφό της Αλμπέρτο Μποτία είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε και οι δύο πολύ ελεύθεροι σαν άνθρωποι. Δεν είναι σκοπός της ζωής μου να παντρευτώ, αντίθετα η ιδέα του γάμου με τρομάζει, μου φαίνεται κάτι πολύ εγκλωβιστικό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά σίγουρα προς το παρόν θα αποφύγω το γάμο. Ιδανικά θα ήθελα να είχα ήδη δύο παιδιά. Απλά δεν είναι για όλες τις γυναίκες εύκολο. Ο Αλμπέρτο ειναι ένας υπέροχος άνθρωπος και όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω στη ζωή μου μόνο υπέροχους ανθρώπους, οπότε οποιαδήποτε σχέση κάνω στη ζωή μου είναι με ανθρώπους που έχουν ουσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments