Οικονομία

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2021: Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων του Μαρτίου στους δικαιούχους.

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων του Μαρτίου στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισαν η καταβολή των επικουρικών συντάξεων να πραγματοποιείται μαζί με τις κύριες.

Οι ημερομηνίες πληρωμών για όλα τα Ταμεία

  • Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων του Μαρτίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου.
  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ποιες οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην καταβολή των συντάξεων ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τον Νόμο 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζονται τα εξής:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Πότε θα δοθεί η Εθνική Σύνταξη

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας «σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, ίσως και λίγο παραπάνω, θα δοθεί η εθνική σύναξη σε τους όσους έχουν καταβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση».

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ούτε αλλαγής των ορίων ηλικίας» και σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments