Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 13/2: Στα 1.222 τα νέα κρούσματα – 26 οι νεκροί και 300 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 13/2: Στα 1.222 τα νέα κρούσματα – 26 οι νεκροί και 300 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 13/2: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 1.222.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 1.222 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 171466, εκ των οποίων το 51,9% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1222, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171466 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6103 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι 300 (70.3% άνδρες).

Πάνω από 500.000 οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής

Ξεπεράσαμε χθες τους 500.000 εμβολιασμούς. «Έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων πού λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί, κατά την επίσκεψή του στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Ηelexpo) στο Μαρούσι. Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν οργανωθεί προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμών ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διότι, όπως είπε, έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό, το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 08.00 μέχρι τις 20.00 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σε ένα χώρο ασφαλή.

«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα, οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια και αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας των εμβολιασμών: «Έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα Προμηθέας, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments