Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιθεώρηση στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιθεώρηση στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι. Σήμερα επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι επισκέπτεται σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Εμβολιαστικό Κέντρο στεγάζεται στο κτίριο της Helexpo στο κτίριο «Προμηθέας», ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Χθες, με μια ανάρτηση στα social media, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε πως η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς.

1,7 εκατ. εμβολιασμοί στην Ελλάδα το Μάρτιο

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η περιπέτεια της πανδημίας κορωνοιού τελειώνει σε 2 μήνες. Όπως ανακοίνωσε, ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει στην Ελλάδα 1.700.000 εμβολιασμοί.

Δεδομένου ότι κατά τον Απρίλιο και τον Μάιο θα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη περισσότεροι εμβολιασμοί, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «όταν θα φτάνουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι καθώς θα μπαίνουμε στην Άνοιξη θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αφήνουμε αυτή την περιπέτεια πίσω μας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία του να γίνει κατανοητό στην κοινωνία πως όσα ζούμε «δεν είναι η μέρα της μαρμότας» και τόνισε σε κάθε περίπτωση πως τα εμβόλια είναι αυτά που μας επιτρέπουν να πούμε ότι όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Για Lockdown και πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Επιμένω στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Με αυτό το πιστοποιητικό, δεν θα χρειάζεται να μπεις σε καραντίνα, ούτε να πληρώσεις τεστ.Οδηγηθήκαμε στην απόφαση για lock down επειδή τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν ανησυχητικά και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνουν επικίνδυνα, τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα πως ως τα τέλη Φεβρουαρίου τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «αυτό το οποίο μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη γνωρίζουμε ότι έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο γρήγορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά. «Πρέπει να περάσουμε και από αυτή τη δοκιμασία. Εύχομαι να είναι σύντομη. Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ. Βλέπουμε το τέλος του τούνελ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments