Πολιτική

Είδηση έκπληξη για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Είδηση έκπληξη για τον Γιάνη Βαρουφάκη
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχθηκε πρόσκληση από έναν παλιό γνώρισμό του.

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διδάξει στην έδρα του Νόαμ Τσόμσκι, παλιού γνώριμου του γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Βαρουφάκης θα βρεθεί στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα ανταποκριθεί στην στην πρόσκληση του παλιού του γνωστού, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ και θα βρεθεί στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ως καλεσμένος ομιλητής στην ώρα μαθήματος του παγκοσμίου φήμης καθηγητή για τον Νεοφιλελευθερισμό, την Παγκοσμιοποίηση και τη Χρηματιστικοποίηση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θυμίζουμε ότι, εκτός από πολιτικός, είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διατέλεσε Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος, καθώς και Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών Επιστημών.

Παράλληλα, είναι Επίτιμος Καθηγητής Συγκριτικής Νομικής, Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Κολέγιο (International University College) του Πανεπιστημίου του Τορίνο, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλεγίου Κινγκς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Επίτιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία.

Να σημειώσουμε ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, αξιοποίησε τη διεθνή του εμπειρία ως καθηγητής για να μεταφέρει τι ισχύει για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ένα από τα θέματα που «σήκωσαν» τεράστιες αντιδράσεις.

Από την κριτική του δεν γλίτωσε η Νίκη Κεραμέως, για την οποία σχολίασε ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως μεγάλα πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ φυλάσσονται από την Αστυνομία. «Δεν έχετε περάσει ούτε απέξω από την Οξφόρδη, εγώ έχω διδάξει στο Κέιμπριτζ» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments