Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 17/2: Η «Μήδεια» επηρεάζει τη λειτουργία τους

Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 17/2: Η «Μήδεια» επηρεάζει τη λειτουργία τους
Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 17/2: Σε πολλές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν, ενώ σε άλλες οι μαθητές θα πάνε αργότερα.

Η κακοκαιρία Μήδεια δημιουργεί προβλήματα και στη λειτουργία των σχολείων. Πολλές σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστές την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε άλλες οι μαθητές θα πάνε αργότερα από τη φυσιολογική ώρα για να αποφευχθούν τα ατυχήματα, καθώς και για να μην αντιμετωπίσουν την πρωινή παγωνιά.

Σύμφωνα με οδηγία της γενικής γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα, οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε όσες περιοχές κλείνουν τα σχολεία με απόφαση του Δήμου ή της Περιφέρειας λόγω καιρικών συνθηκών, θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν. Δηλαδή 2:10 μ.μ. με 4:30 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. με 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά σχολεία.

Τι θα γίνει με τις απουσίες αν διακοπεί το ρεύμα στην τηλεκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται απουσίες στην τηλεκπαίδευση. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των Σχολών και των Τμημάτων τους.

Μέχρι στιγμής τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν είναι (η λίστα από το alfavita.gr):

Αττική

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη (17 Φεβρουαρίου) οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη Αττική, Γιώργου Πατούλη, η διακοπή αποφασίστηκε, «εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις – παγετός) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Νομός Έβρου – Σαμοθράκη

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης, στο ακριτικό νησί και την Πέμπτη.

Με απόφαση των δημάρχων, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί, καθίσταται επικίνδυνη η προσέλευση και η παραμονή των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους παιδικούς σταθμούς.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Κανονικά θα προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κεντρική Μακεδονία

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, θα παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» στις 9 το πρωί. Την ίδια ώρα ανοίγουν επίσης παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σέρρες

Στις Σέρρες θα ανοίξουν τα σχολεία με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Σερρών.

Βέροια-Νάουσα

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δυτική Μακεδονία

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χαμηλές θερμοκρασίες).

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πρεσπών

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, μετά από επανεκτίμηση των καιρικών συνθηκών αύριο Τετάρτη 17/2/2021 τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών θα παραμείνουν κλειστά, πλην του παιδικού σταθμού που θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, του ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, των Γυμνασίων, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πτολεμαΐδας, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πτολεμαΐδας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ολικός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών.

Οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω του παγετού.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Δήμος Βοΐου

Με απόφαση του Δημάρχου Βοϊου κ. Χρήστου Ζευκλή, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Βοϊου, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Δήμος Βελβεντού

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας και επειδή δεν είναι εφικτός ο τακτικός αερισμός των αιθουσών των σχολείων τόσο για την αποφυγή του κορωνοϊού όσο και άλλων κρυολογημάτων ή λοιμώξεων και για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού, το Λύκειο, το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 17/2/2021.

Θεσσαλία

Νομός Λάρισας

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων Λαρισαίων, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών, Κιλελέρ, Ελασσόνας τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας-λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παγετού- θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 17-02-2021 και θα προχωρήσουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι σχολικές μονάδες των κάτωθι Δήμων:

  • ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Μελιβοίας & Ευρυμενών.
  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιχασίων, Βερδικούσιας, Καρυάς, Λιβαδίου και Σαρανταπόρου.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, οι σχολικές μονάδες Καλλιπεύκης, Αμπελακίων και Αιγάνης.

    Ανοίγουν, την Τετάρτη 17-02-2021, και με δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των κάτωθι Δήμων:

  • ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες(πλην των ανωτέρω).
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Λακέρειας.
  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ελασσόνας, Ολύμπου, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης.

Νομός Τρικάλων

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης, Φαρκαδόνας), οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη, 17/02/2021.

Η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-09-2020 και σε εφαρμογή της υπ’αριθμ. 155692/ΓΔ4/14-11-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: ”Οδηγίες και πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Νομός Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν θα παραμείνουν κλειστά (με τηλεκπαίδευση).

Οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παλαμά

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όσο και των Παιδικών σταθμών (Παλαμά – Προαστίου),

λόγω των έκτακτων αναγκών (παγετός – χιόνι) που επικρατούν στην περιοχή μας υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Σοφάδων

Με απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σοφάδων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει ότι λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Τετάρτη 17/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Νομός Μαγνησίας

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και την σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Νομικού Προσώπου, καθώς και των Διευθυντών των σχολείων, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Νομικού Προσώπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού, και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Αλμυρού

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών κατά την προσέλευση ή αποχώρησή τους από αυτά.

Ήπειρος – Δυτική Ελλάδα

Άρτα

Κλειστό θα παραμείνει και αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Άρτας, λόγω βλάβης στο λέβητα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια

Δήμος Λαμιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου μετά από συνεννόηση με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Λαμιέων, για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η διακοπή της λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω του έντονου ψύχους, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατούν στο Δήμο μας, σε συνδυασμό με την ανάγκη να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας covid-19.

Δήμος Χαλκιδέων

Με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Πελοπόννησος

Νομός Ηλείας

Κλειστά θα παραμείνουν σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ilialive.gr τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και οι παιδικοί σταθμοί, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νομό και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αύριο.

Αναμένεται η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Νομός Κορινθίας

Δήμος Βέλου-Βόχας

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Βέλου Βόχας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Νησιά Ιονίου

Κεφαλονιά – Ιθάκη

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης που υογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.

Όπως αναφέρει η απόφασγ της ΠΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στα νησιά μας τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται (ανοιχτά παράθυρα, αερισμός των αιθουσών κ.λπ.).

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Τραυλός, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και εξαιτίας «των προβλημάτων που παρατηρούνται στην οδική κυκλοφορία στο νησί της Ιθάκης, σαν αποτέλεσμα του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός”».

Νησιά Αιγαίου

Χίος

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, έπειτα από συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να σημειωθούν αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις από την πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19 λόγω του ψύχους. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη (17/2) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σάμος

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και των δημόσιων και ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, έως και Τετάρτη 17/02/2021 λόγω των αναμενόμενων, (σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ για την περιοχή μας), ακραίων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα:

– των χαμηλών θερμοκρασιών, συνεπεία των οποίων είναι αδύνατη η εφαρμογή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών αυτών για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, αφού καθιστούν δυσχερή την παραμονή των μαθητών στις αίθουσες

– του αναμενομένου παγετού καθώς και των και των συνεπειών που θα επιφέρει στο ήδη επιβαρυμένο από τον πρόσφατο σεισμό, οδικό δίκτυο.

Λήμνος

Με απόφαση του Δημάρχου, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, η προσέλευση των μαθητών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Α΄/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου θα γίνει στις 09:00 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις πρωινές ώρες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κλειστά σχολεία: Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε Ηρακλείου Κρήτης για την Τρίτη 16/2 και την Τετάρτη 17/2/2021.

Η Λειτουργία των εν λόγω σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωσε:

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών»

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι κατόπιν της με αριθ. πρωτ. 15/15-02-2021 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Νίκου Συριγωνάκη, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, Τρίτη 16-02-21, έως και την Τετάρτη 17-02-21, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατόπιν τούτου, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου να ξεκινήσουν άμεσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λόγω της καθολικότητας των μέτρων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με τα ήδη καταρτισμένα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4264/30-09-2020, το διαδικτυακό μάθημα για τα Νηπιαγωγεία θα ξεκινά στις 14.10 και θα διαρκεί έως τις 16.20 και για τα Δημοτικά από τις 14.10 έως τις 17.20 το απόγευμα.

Χανιά

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, οι σχολικές μονάδες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη, 17/02/2021, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ρέθυμνο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την Τρίτη 16/2/21 και την Τετάρτη 17/2/2021.

Να σημειωθεί ότι η λίστα ανανεώνεται συνεχώς, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει διαμορφώσει ειδική σελίδα για τα σχολεία και τα τμήματα που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού. Μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments