Αθλητισμός

Μαραντόνα: Οι φροντιστές του έριχναν χάπια στη μπύρα για να μη τους ενοχλεί τα βράδια

Μαραντόνα: Οι φροντιστές του έριχναν χάπια στη μπύρα για να μη τους ενοχλεί τα βράδια
Μαραντόνα: Νέες πληροφορίες για τις τελευταίες του ημέρες.

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τις τελευταίες ημέρες του ποδοσφαιρικού θρύλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Η ψυχολόγος του, Γκρισέλντα Μορέλ κατέθεσε ό,τι ένας από τους ανθρώπους που φρόντιζε τον εκλιπόντα του έριχνε χάπια στη μπύρα του προκειμένου να κοιμάται όλη τη νύχτα και να μην τους ενοχλεί!

Οπως ανέφερε στους ανακριτές, ο άνθρωπος που φρόντιζε τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του έδινε αλκοόλ από νωρίς το πρωί, ακόμα και στις τελευταίες μέρες της ζωής του. Οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές, με την Γκριζέντα Μορέλ να στέκεται και στη νοητική κατάσταση του Ντιεγκίτο. Μάλιστα, τόνισε πως είχε βρεθεί μια μέρα να «μιλά στο τηλέφωνο στο δωμάτιό του χωρίς τηλέφωνο στα χέρια του».

Αναμφίβολα, τα νέα στοιχεία που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας, εγείρουν αρκετές αμφιβολίες για τις συνθήκες κατά τις οποίες έφυγε από τη ζωή ο Pibe de oro.

Λίγα λόγια για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα  ήταν Αργεντινός ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ αρκετοί στο άθλημα και κυρίως φίλαθλοι θεωρούν τον Μαραντόνα ως τον καλύτερο όλων των εποχών. Στις εκλογές της IFFHS ψηφίστηκε 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα.Ακόμη, βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα μαζί με τον Πελέ.

Υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, στην ιστορία του αθλήματος, που κατέρριψε το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε στη Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013). Είχε αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997. Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις.

Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, καθιερώθηκε ως επιθετικός μέσος. Η διεισδυτικότητα του Μαραντόνα, η εφευρετικότητα, οι πάσες του, οι εντυπωσιακές τεχνικές του ικανότητες, η ταχύτητα, τα αντανακλαστικά και ο χρόνος αντίδρασης συνδυάστηκαν με το μικρό του ανάστημα (1,65 μέτρα). Το χαμηλό κέντρο βάρους τον βοηθούσε στην κατοχή και τον χειρισμό της μπάλας. Η παρουσία του στο γήπεδο είχε μεγάλη επίδραση στη γενική απόδοση της ομάδας του. Βάσει του απαράμιλλου ταλέντου του και των ηγετικών του ικανοτήτων, έλαβε το προσωνύμιο El Pibe de Oro (Το Χρυσό Αγόρι). Εξαιρετικά ιδιοφυής, ο αγώνας του Μαραντόνα με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ αμαύρωσε την καριέρα του, αλλά με όλες τις αδυναμίες του, είναι ευρέως σεβαστός έχοντας προσφέρει στο άθλημα μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του. Έφυγε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 σε ηλικία 60 ετών, σκορπώντας παγκόσμια θλίψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments