Οικονομία

Σταϊκούρας: Αισιοδοξία για ανάκαμψη μετά το β τρίμηνο του έτους

Σταϊκούρας: Αισιοδοξία για ανάκαμψη μετά το β τρίμηνο του έτους
Σταϊκούρας: Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΑ.

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΑ.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός θα αποκαθίσταται σταδιακά η καθημερινότητα. Σχετικά με τα μέτρα σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημοσιονομική χαλάρωση. Κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, αλλά πάντα εντός των απαραίτητων δημοσιονομικών περιορισμών που υπαγορεύει η δημοσιονομική σταθερότητα.

Τα ποσά που έχουν διατεθεί για τα δημοσιονομικά μέτρα

Μόνο μέσα από την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» έχουν διατεθεί 7 δισ. ευρώ σε 545.000 επιχειρήσεις και 3 δισ. ευρώ αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Το α’ τρίμηνο του έτους τα μέτρα στήριξης θα φθάσουν στα 5,9 δισ. ευρώ, και σε κάθε περίπτωση θα ξεπεραστεί το όριο των 7,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο εφετινός προϋπολογισμός.

Δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών το πότε θα ανοίξει η αγορά, θα μιλήσουν πρώτα οι ειδικοί. Η κυβέρνηση σαφώς και θέλει να λειτουργεί το εμπόριο εύρυθμα και με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια. Το θέμα του τουρισμού δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο και η πορεία του θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Προσδοκούμε», είπε «ότι το 2021 ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από το 2020, ωστόσο δεν θα φθάσει στα επίπεδα του 2019». Το ελληνικό χρέος έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν βιώσιμο, παρά την επιβάρυνσή του την περίοδο της πανδημίας.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Η ενίσχυση αφορά σε έναν μήνα με το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή να ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων μέχρι αύριο 24 Φεβρουαρίου. Οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στις αρχές Μαρτίου.

Για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τίτλο «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments