Διεθνή

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Ασφαλές και αποτελεσματικό» εκτιμά η FDA στις ΗΠΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Ασφαλές και αποτελεσματικό» εκτιμά η FDA στις ΗΠΑ
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εξελίξεις έχουμε στις ΗΠΑ αναφορικά με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εκτιμά ότι το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μετά από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μονοδοσικό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το εμβόλιο των Pfizer και ΒιοΝΤech.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή με βάση τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της χρήσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της FDA για τα εμβόλια συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο.

Στη συνέχεια, αν και δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων της, η FDA αναμένεται να τις υιοθετήσει, όπως έκανε με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Το εμβόλιο είχε συνολικό ποσοστό αποτελεσματικότητας 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 64% στη Νότια Αφρική, όπου εμφανίστηκε μια νέα μετάλλαξη του ιού το φθινόπωρο. Η αποτελεσματικότητα στη Νότια Αφρική ήταν επτά ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από τα προηγούμενα στοιχεία που κυκλοφόρησε η εταιρεία.

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις

Το εμβόλιο έδειξε επίσης 86% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών μορφών Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 82% έναντι σοβαρών περιπτώσεων στη Νότια Αφρική. Αυτό σημαίνει ότι ένα εμβολιασμένο άτομο έχει πολύ μικρότερο κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από το Covid-19.

Την ίδια στιγμή, τρεις παραλήπτες του εμβολίου εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μετά τη δοκιμή, αλλά η FDA είπε ότι η ανάλυσή της δεν «γέννησε» συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που θα μπορούσαν να την αποτρέψουν από την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Να υπογραμμιστεί ότι η Johnson & Johnson δεν είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως λεπτομέρειες για τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής πέρα ​​από τα ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψύξης για τουλάχιστον τρεις μήνες, καθιστώντας τη διανομή του πολύ πιο εύκολη από τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια που παράγονται από τη Moderna και τις Pfizer-BioNTech, τα οποία απαιτούν δύο δόσεις και πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments