Πολιτική

Γιώργος Αμυράς: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα

Γιώργος Αμυράς: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα
Γιώργος Αμυράς: Τα συνθήματα και η υπογραφή των αγνώστων οδηγούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά, αφού, προηγουμένως, παραβίασαν την πόρτα της εισόδου του, γράφοντας και συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί, η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν. Το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Αμυρά βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην οδό Δωδώνης 5 στον 2ο όροφο.

Όπως διαπιστώθηκε, έγινε διάρρηξη της εισόδου, αλλά και μικροφθορές στον χώρο του γραφείου. Τα συνθήματα και η υπογραφή των αγνώστων οδηγούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Τραμπούκοι, υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για την εν λόγω επίθεση.

Και συνέχισε: «Οι συνεχείς επιθέσεις τους δεν τρομοκρατούν κανέναν. Ας το αντιληφθούν μια και καλή ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το μόνο που κάνουν με τις τραμπούκικες ενέργειές τους είναι να προκαλούν το αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών».

Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών

Θυμίζουμε πως επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν άγνωστοι πριν από μερικές ημέρες. Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στον χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα, οι δράστες ανήρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι και Αγωνιζόμενες φοιτητές και φοιτήτριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Περιστέρι, πριν από ορισμένες ημέρες. Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με μαύρη μπογιά, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν. Με ανάρτησή του στο Twitter o κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως «για άλλη μία φορά το γραφείο μου γίνεται στόχος των γνωστών αγνώστων. Να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία θα τους νικήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments