Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 27/2: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα – 29 οι νεκροί και 379 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 27/2: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα – 29 οι νεκροί και 379 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 27/2: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 1.630.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 1.630 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 189.831, εκ των οποίων το 51,8% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.468 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς.

Πότε θα σταματήσει το lockdown;

«Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Παρακολουθούμε τα Δεδομένα και θα πάμε βήμα βήμα για να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε αλλά και να ανοίγουμε κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας», απάντησε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ερώτηση για τον χρόνο που θα αρθεί το lockdown.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι ουσιαστικά η εικόνα για όσα έγιναν δύο εβδομάδες πριν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αυτό δικαιολογεί και την αύξηση των κρουσμάτων». Επίσης, είπε ότι ήδη έχουν επιβεβαιωθεί για εμβολιασμό πάνω από ένα εκατομμύρια ραντεβού και χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση το πρόγραμμα «Ελευθερία» όπως αυτό εξελίσσεται.

Την αύξηση, επίσης, αυτή, απέδωσε στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στην αύξηση του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, αλλά και στις πορείες που έγιναν, όπως είπε. «Όσο αυξάνεται η κινητικότητα αυξάνονται και τα κρούσματα αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον», τόνισε.

Ο υπουργός υγείας επεσήμανε πως η Αττική έχει αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα γι’ αυτό και στην περιοχή αυτή είναι σημαντική η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως ανέφερε, τις προηγούμενες δύο μέρες παρατηρήθηκε ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής- 168 εισαγωγές την Τρίτη και 180 την Δευτέρα.

Ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα μειώσει τη θνητότητα, τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και θα μας γυρίσει σε μία κανονική ζωή, αλλά ακόμα χρειάζεται υπομονή επισήμανε, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 790.586 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται πάνω από 31.000 άνθρωποι να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments