Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή της ποινής

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή της ποινής
Δημήτρης Κουφοντίνας: Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημά του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, είδε το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή ποινής να απορρίπτεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας. Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος του, κάτι που τελικά αποφασίστηκε.

Η εισαγγελέας, Αγορή Παπακώστα, είπε στην αγόρευσή της, ανάμεσα σε άλλα. ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια προκλήθηκε με τη βούλησή του. Τόνισε ακόμα ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία της υγείας του κρατουμένου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής του και να αποκατασταθεί η υγεία του.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ τόνισε πως με τον νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι απάντησε ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ για το αν κινδυνεύει η ζωή του

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας «έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ότι αφορά τα ζωτικά όργανα». Απαντώντας μάλιστα σε στοχευμένη ερώτηση της Προέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, είπε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους».

Οι δύο δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάστηκε σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις φυλακές Δομοκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments