Διεθνή

Γαλλία φωτιά: Κατέρρευσε ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud της Ευρώπη

Γαλλία φωτιά: Κατέρρευσε ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud της Ευρώπη
Γαλλία φωτιά: Τα προβλήματα δεν επηρέασαν μόνο ιστοσελίδες, καθώς και παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν servers για το online μέρος, είχαν θέματα.

Η φωτιά που ξέσπασε στο OVH Data Center στη Γαλλία οδήγησε στην κατάρρευση του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών cloud της Ευρώπης, την ώρα που η ευρωπαϊκή χώρα επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, εξετάζοντας την επιβολή νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο OVHcloud, κατέστρεψε ένα από τα τέσσερα κέντρα δεδομένων στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο, βγάζοντας εκατομμύρια ιστοσελίδες εκτός σύνδεσης.

Οπότε, τα προβλήματα σε χιλιάδες ιστοσελίδες και εταιρείες, που περιλαμβάνουν γνωστές σελίδες όπως WP Rocket και Imagify, ήταν αναμενόμενα. Τα προβλήματα όμως, δεν επηρέασαν μόνο ιστοσελίδες, καθώς και παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν servers για το online μέρος, αντιμετώπισαν παρόμοια θέματα. Ένα από αυτά είναι το Rust, του οποίου τα δεδομένα χάθηκαν και δεν μπορούν να επαναφέρουν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών cloud της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής κυβέρνησης και της εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Deribit. Και όπως είπε, οι πελάτες κλήθηκαν να ενεργοποιήσουν τα σχέδια αποκατάστασης καταστροφών μετά την πυρκαγιά. «Οι πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, αλλά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τη φωτιά» στο κέντρο δεδομένων, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος Οκτάβ Κλαμπά.

Γαλλία φωτιά: Όλη η περιοχή είχε εκκενωθεί

Σχετικά με το τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σκοπός είναι η ανοικοδόμηση του εξοπλισμού των κέντρων και τον έλεγχο των συνδέσεών τους με οπτικές ίνες. Να σημειωθεί πως οι επηρεαζόμενοι από τη φωτιά διακομιστές φιλοξενούσαν 3,6 εκατομμύρια ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων κυβερνητικών πλατφορμών στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Πολωνία και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Από την πλευρά της, η OVH που κάνει το hosting σε χιλιάδες ιστοσελίδες σε όλη την Ευρώπη κι τον κόσμο ανακοίνωσε το εξής: «Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα στο Data Center μας στο Στρασβούργο, όπου εντοπίστηκε φωτιά στο κτίριο SBG2. Οι πυροσβέστες ήρθαν άμεσα αλλά δεν μπορούν να φέρουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Όλη η περιοχή έχει εκκενωθεί, που αφορά υπηρεσίες από τα SBG1, 2, 3 και 4».

Να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και ανταγωνίζεται τους Αμερικανούς κολοσσούς Amazon Web Services, το Azure της Microsoft Corp και το Google Cloud της Alphabet Inc., που κυριαρχούν στην αγορά. Τα κέντρα δεδομένων του Στρασβούργου είναι μεταξύ των 17 κέντρων της OVHcloud στη Γαλλία, που έχει 32 παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments