Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία το 2021-2022 – «Έρχονται» πληρωμές για την επιστρεπτέα

Χρήστος Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία το 2021-2022 – «Έρχονται» πληρωμές για την επιστρεπτέα
Χρήστος Σταϊκούρας: Για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για εργαζομένους και επιχειρήσεις αλλά και για την πορεία της οικονομίας μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για εργαζομένους και επιχειρήσεις αλλά και για την πορεία της οικονομίας μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ και το Γιώργο Αυτιά ανέφερε πως μόνο οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown για μα εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατομμύρια ευρώ, όπου τα 325 είναι σχετικά με το λιανεμπόριο.

Χρήστος Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία το 2021-2022

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η χώρα θα έχει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021 και φαίνεται πως αυτό θα γίνει για όλη την Ευρώπη και για το 2022.

Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχονται πληρωμές για την επιστρεπτέα

«Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε πως λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη συζήτηση για το αν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.

Χρήστος Σταϊκούρας:Τι θα γίνει με την επιδότηση πάγιων δαπανών

Θέσπιση νέου καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων υπό τη μορφή επιδότησης επί των παγίων δαπανών Δρομολογείται ένα νέο εργαλείο στήριξης των επιχειρήσεων και προστασίας των θέσεων εργασίας. Πρόκειται για την επιδότηση ποσοστού των παγίων δαπανών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 και δνε έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα. Στις πάγιες δαπάνες περιλαμβάνονται οι παροχές σε εργαζομένους, οι ασφαλιστικές εισφορές , η ενέργεια, η ύδρευση, οι τηλεπικοινωνίες, τα ενοίκια, τα λοιπά λειτουργικά έξοδα, ο χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα.

Το ποσό της ενίσχυσης προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της διαφοράς των παγίων δαπανών που κατέβαλε η επιχείρηση και των ενισχύσεων που έχει λάβει. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων που απασχολούν τουλάχιστον 1 εργαζόμενο, μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments