Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά
Καθαρά Δευτέρα: Μπορεί ο καιρός να μας τα «χαλάει», αλλά πολλά καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τις αγορές μας. Πώς θα πετάξουμε χαρταετό.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μόλις λίγες ώρες μακριά και μπορεί ο καιρός να μη φαίνεται να μας κάνει το χατίρι, αλλά πολλά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά για να κάνουν οι πολίτες τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. Βέβαια, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη λαγάνα μόνοι σας αφού χωρίς την πρωταγωνίστρια της ημέρας, Καθαρά Δευτέρα δεν γίνεται.

Για την Καθαρά Δευτέρα έχει γίνει γνωστό ότι ανοιχτές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που θα είναι κλειστά. Ανοιχτά θα είναι, επίσης, την Καθαρά Δευτέρα, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και μίνι μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα για τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, αυτά θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής, αλλά φέτος δεν θα κάνουν το κλασικό ξενύχτι προς την Καθαρά Δευτέρα. Οι πολίτες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, στέλνοντας τον κωδικό μετακίνησης 2 στο 13033.

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Μπορεί ο καιρός για αύριο να προβλέπεται άστατος, αλλά την προσπάθειά μας για τον χαρταετό θα την κάνουμε αφού επιτρέπεται και από τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε διευκρινίσει την Παρασκευή τι θα ισχύσει για την Καθαρά Δευτέρα.

«Καταλαβαίνουμε την πίεση που έχει προκαλέσει αυτή η πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική συγκυρία. Η νέα δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε χτίσει και μας κρατά μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, από αγαπημένες συνήθειες.

Τα δεδομένα, όμως, απαιτούν εγρήγορση και απαιτούν μεγάλη προσοχή. Και αυτό ισχύει και για το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, για το οποίο ισχύει ό,τι μέχρι σήμερα. Δεν θα υπάρχει η οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση».

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Καθαρά Δευτέρα: Αναλυτικά τι ισχύει

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Συγκεκριμένα, πρώτον, δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Δεύτερον, οι μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Τρίτον, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι και το Σάββατο και αυτή την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από τις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments