Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι
Ηλιόπουλος: Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντηση στην κριτική της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει κινητοποιήσεις.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος πολλές φορές έχει τοποθετηθεί κατά του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πως «η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ηλιόπουλος: «Να προχωρήσει η ουσιαστική επίταξη των κλινικών του ιδιωτικού τομέα»

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφερθείς στην «τεράστια πίεση» που δέχεται τις τελευταίες μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στην ουσιαστική επίταξη των κλινικών του ιδιωτικού τομέα», ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών. Είπε ότι «κάποιες από τις μονάδες του ιδιωτικού τομέα που τώρα χρησιμοποιούνται, δεν είναι οι κατάλληλες», φέρνοντας ως παράδειγμα «το Λητώ που αποτελεί μονάδα χωρίς παθολογική και πνευμονολογική κλινική».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

«Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία στο Λητώ. Επομένως δεν μιλάμε εδώ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε. Επέκρινε επίσης, την κυβέρνηση ότι σπατάλησε τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισε η κοινωνία ήδη από το πρώτο κύμα, χωρίς να οργανώσει την ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην πανδημία». «Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αν λειτουργούσε σοβαρά η πρωτοβάθμια φροντίδα, 8 στα 10 περιστατικά κορωνοϊού δε θα έφταναν στο νοσοκομείο», ανέφερε. Τόνισε ακόμη ότι κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ».

Ηλιόπουλος: «Αυτό που κινητοποιεί τους πολίτες είναι η ίδια η πολιτική της ΝΔ»

Απαντώντας για την κριτική της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει κινητοποιήσεις, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που κινητοποιεί τους πολίτες είναι η ίδια η πολιτική της ΝΔ: Δεν γίνεται, εν μέσω πανδημίας και με όλες τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση της ΝΔ να περνάει νόμο που πετάει εκτός πανεπιστημίου 24.000 μαθητές και να περιμένει ότι δεν θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις, μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, όταν η κυβέρνηση στην αρχή προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και όταν στη συνέχεια κυβερνητικός βουλευτής δίνει στον αέρα τα στοιχεία και τα φρονήματα του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε».

Τέλος, χαρακτήρισε «υποκριτικό» να λέει η ΝΔ ότι ευθύνονται οι κινητοποιήσεις για την έξαρση της πανδημίας, σχολιάζοντας ότι «αν αθροίσουμε όλες μαζί τις συγκεντρώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν είναι ούτε μία μέρα στα ασφυκτικά γεμάτα κάθε μέρα ΜΜΜ».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments