Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για μαθητές των Ειδικών Σχολείων

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για μαθητές των Ειδικών Σχολείων
Εμβολιασμοί: Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Εμβολιασμοί: Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα. Μάλιστα, συνεχίζεται και η χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca αφού δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για συσχέτιση του συγκεκριμένου εμβολίου με θρομβώσεις. Μετά τους ηλικιωμένους σειρά έχουν οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων. 

Εμβολιασμοί: Προγραμματισμός μέσω της εφαρμογής

Όπως ανακοινώθηκε αρχίζει ο προγραμματισμός των ραντεβού για την κατά προτεραιότητα διαδικασία εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, του βοηθητικού προσωπικού αλλά και των μαθητών ηλικίας 16 ετών και άνω των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) καθώς και τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό, να προγραμματίσουν άμεσα τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/.

Το ΥΠΑΙΘ είχε προσκαλέσει τους ως άνω δικαιούχους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό. Τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την παρούσα εμβολιαστική περίοδο όλων εκείνων που υπέβαλαν αίτηση.

Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί: Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Όπως είπαν στην ενημέρωση της Τρίτης (16/3), η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επίκειται ο εμβολιασμός ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Άτομα με μεταμόσχευση
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  • Άτομα που νοσούν με κυστική ίνωση
  • Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή
  • Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
  • Σοβαρή καρδιακή νόσος
  • Σοβαρή ηπατική νόσος
  • Ανοσοκαταστολή
  • Άλλα νοσήματα

Επίσης, σημειώνεται ότι στις 26 Μαρτίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες ηλικίας 70-74. Αρχές Απριλίου θα πάρει σειρά η ηλικιακή ομάδα 65-69. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε: “Είναι προφανές ότι η φράση ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει δεν αφορά επιλογή εμβολίων, αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά στη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments