Πολιτική

Κυμπουρόπουλος: Νέα τοποθέτηση από τον ευρωβουλευτή

Κυμπουρόπουλος: Νέα τοποθέτηση από τον ευρωβουλευτή
Κυμπουρόπουλος: Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε στο ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο και δικαιολόγησε γιατί ψήφισε με αυτόν τον τρόπο.
Κυμπουρόπουλος: Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε στο ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο και δικαιολόγησε γιατί ψήφισε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τοποθετήθηκε ξανά σε σχέση με το γιατί ψήφισε υπέρ σε κείμενο που είναι ενάντια στις αμβλώσεις. Να θυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία τον «άδειασε» με ανακοίνωσή της, ενώ η αντιπολίτευση του καταλογίζει ότι συντάχθηκε με τις δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Την ίδια ώρα μαίνεται η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σε νέες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στις αμβλώσεις. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα».

Κυμπουρόπουλος: «Σπέκουλα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

O Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα, η οποία ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Έπειτα, ο ευρωβολευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα».

Κυμπουρόπουλος: «Σπέκουλα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Κυμπουρόπουλος: «Σπέκουλα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε σχετική ανακοίνωσή της Πειραιώς αναφέρεται ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments